Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Boleslav spustila další domácí kanonádu a deklasovala Příbram

Mladá Boleslav - 5:2, 4:3 a 4:0. Potřetí v řadě vstřelila Mladá Boleslav v domácím zápase čtyři a více branek a její kanonádu tentokrát odnesla Příbram. Středočeši zvítězili 4:0 a vyhráli počtvrté z posledních pěti zápasů, navíc mají na svém kontě před zbývajícími utkáními 9. kola stejný počet bodů jako první Plzeň a druhá Sparta. Dva góly vstřelil Zahustel, další zásahy si připsali Skalák a Magera. Čtyři minuty po svém příchodu na hřiště v 68. minutě měl Milan Baroš na svém kontě již dvě asistence.

Radost hráčů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Josef Mašek

Mladá Boleslav od začátku na hřišti dominovala a hrála pohledný ofenzivní fotbal plný kombinací na jeden dotyk. Už v druhé minutě zvedla fanoušky ze sedadel kombinační akcí, při které domácí předvedli sedm přihrávek z jednoho dotyku za sebou. Na konci však Zahustelovi ve velké šanci nesedla střela vnějším nártem. Neuspěl ani Čermák se svou hlavičkou.

Po deseti minutách se Příbram začala dostávat z tlaku domácích, jenže ne na dlouho. V 15. minutě Mladá Boleslav vybojovala ve středu hřiště míč, přišla kolmice na Mageru, který přiklepl míč Skalákovi a reprezentační záložník technicky přehodil gólmana Hrušku.

Příbram se nadále hlavně bránila, přičemž problémy měla hlavně levá strana v podání mladíků Baráka a Končala. Právě Barák ve 29. minutě prohrál souboj s Bořilem, který se ve vápně uvolnil, poslal střílený centr, který Dosoudil ve skluzu odkopl jen k Zahustelovi a mladoboleslavský záložník se trefil přesně k tyči. Zahustel měl o chvíli později opět velkou šanci, když po další rychlé kombinaci byl ve vápně zcela sám, ale vysoko přestřelil.

Do druhé půle nastoupili hosté přece jen aktivněji a Mladá Boleslav už nebyla tak úspěšná v kombinacích. Vpředu si však Příbram vytvořila jedinou vážnější šanci, ale Pilíkova střela byla sražena na roh.

Hru domácích znovu rozhýbal až střídající Baroš, který po minutě na hřišti utekl po pravé straně a ideálním centrem našel Mageru. Pro něj nebyl problém hlavou vstřelit už svůj šestý gól v ligové sezoně. Hned minutu poté vyslal Baroš do sóla Zahustela, který sám před brankářem nezaváhal a přidal svůj druhý zásah v utkání.

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 4:0 (2:0)

Branky: 29. a 71. Zahustel, 15. Skalák, 70. Magera. Rozhodčí: Příhoda - Pospíšil, Caletka - Nenadál, Hrubeš. ŽK: Čermák - Sus, Hnaníček, Dosoudil, Barák. Diváci: 3127.

M. Boleslav: Šeda - Bořil, Vraštil, Kúdela, Fleišman - Ščuk, J. Rada - Zahustel (86. J. Kysela), Čermák (69. Baroš), Skalák - Magera (80. Chramosta). Trenér: K. Jarolím.
Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Končal - Hnaníček, Krameš (74. Suchan) - Štípek (90. Hadaščok), Pilík, Barák (80. Jiří Mareš) - Rezek. Trenér: Tobiáš. 

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Chtěli jsme potvrdit tři body z Jablonce a zvládli jsme to. Od začátku zápasu jsme za výhrou šli. Hráli jsme slušně a kombinačně. Byly tam další šance, které jsme mohli proměnit. Začátek druhé půle jsme byli trochu rozházení, ale pak se nám podařilo střídání a Milan Baroš se hned podílel na dalších dvou brankách a bylo rozhodnuto. Navíc se nám povedlo po dlouhé době v lize uhrát nulu. Takže jsem spokojený. Tým si sednul, zvyknul si na sebe a musím říct, že jsem dlouho nezažil, že by většina ofenzivních hráčů měla formu a já musel vybírat, koho z nich nechám na lavičce. Teď jsme se rozjeli, ale bohužel zase přichází reprezentační pauza a hráči z toho vypadnou, tak snad na to pak navážeme."
Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): "Je to jako na houpačce. Jeden týden čtyři góly dáme, druhý čtyři inkasujeme. Musím pogratulovat soupeři k naprosto zaslouženému vítězství. Je až neuvěřitelné, kam se Boleslav posunula, co se týká fotbalové kvality. Chvílemi mi našich hlavně mladších hráčů bylo líto. Na soupeře neměli, byly tam obrovské individuální rozdíly v kvalitě. Snažili jsme se bránit z bloku, ale pak nás domácí otevřeli jako sardinky. Po pauze jsme se zvedli, ale přišel třetí gól, který nás dorazil a byla to hra kočky s myší. Rozdíl mezi oběma týmy byl dnes markantní. Co jsem dnes Mladou Boleslav viděl, tak jejich ofenziva je konfrontovatelná i s tou plzeňskou. Opravdu se hodně zlepšili, až překvapivě." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy