Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Plzeň pod Krejčím nepřestává vítězit, po šesti letech vyhrála i v Ďolíčku

Praha - Už pošesté dokázala Plzeň pod novým trenérem Karlem Krejčím zvítězit a znovu přitom udržela čisté konto. Suverénní jízda Viktorie pokračovala i v Ďolíčku, kde Západočeši vyhráli po dlouhých šesti letech. Výhru Plzně, která svého soupeře herně zcela přehrála, zařídil Michal Ďuriš, který se prosadil po zpětné přihrávce Davida Limberského. Klokani naopak znovu nezvítězili a se čtyřmi body jsou v tabulce předposlední.

Utkání Bohemians - Viktoria Plzeň
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Západočeši, kteří v Ďolíčku na konci minulého ročníku prohráli 2:3, útočili hlavně po pravé straně, kde tentokrát od začátku nastoupil Petržela. Plzeňský záložník v úvodu po individuálním průniku zamířil nad branku, Ďurišův pokus v šestnáctce zase na poslední chvíli zablokoval Šmíd.

V první půlhodině diváci viděli dohromady hned deset rohů. Po jednom z nich zamířil z voleje nad břevno Limberský, který ve 29. minutě pronikl do domácí šestnáctky a střelou z úhlu vyzkoušel pozornost brankáře Zlámala.

O chvíli později si první velkou šanci vypracovali domácí. Po Gajičově akci Schick ťuknul míč pod gólmanem Kozáčikem na zadní tyč, kam se však nestihl dostat žádný hráč Bohemians. Těsně před pauzou ještě Kozáčik chytil Acostovu ránu z dálky.

Plzeň ve druhé půli nejprve zahrozila Vaňkovým nepřesným volejem a v 63. minutě otevřela skóre. Limberský v šestnáctce našel Ďuriše, jenž sice napoprvé trefil Škerleho, ale jeho druhý pokus už zapadl přesně k tyči.

Slušnou šanci na vyrovnání měl v 72. minutě Acosta, který však s Kozáčikem přehodil i jeho branku. V závěru mohl přidat plzeňskou pojistku Vaněk, ale opět přestřelil. I tak si Viktoria na konci těsný náskok bez větších problémů pohlídala.

Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)

Branka: 63. Ďuriš. Rozhodčí: M. Paták - Mencl, Pelikán. ŽK: Akulinin - Kučera. Diváci: 5000 (vyprodáno).

Bohemians: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd, Havel - Jindřišek, Gajič (82. Čížek) - Kostka (72. Mosquera), Acosta - Mikuš (67. Akulinin), Schick. Trenér: Pivarník.
Viktoria Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Petržela (69. Kopic), Hořava (56. Holenda), Kovařík - Ďuriš (85. Kučera). Trenér: K. Krejčí. 

Roman Pivarník (trenér Bohemians 1905): "Soupeř v prvním poločase potvrdil, že se v posledních zápasech dostal do výborné formy a pohody a dokázal dobře kombinovat. My jsme jim to hlavně v úvodu dost umožnili, v určitých fázích hry jsme byli pasivní a Plzeň nás zatlačila. Měli jsme problémy s balony za obranu a špatně jsme na to reagovali. Povedl se nám poločas ustát 0:0. Škoda, že jsme dostali laciný gól ze situace, kdy bylo hodně hráčů pod míčem. Pak jsme začali hrát aktivně, dostali jsme Plzeň pod tlak, škoda, že ze šancí Acosty a Akulinina jsme nedokázali vyrovnat. Tlak na mužstvo samozřejmě bude, vytváříme si ho sami. Tlak na svou osobu necítím, ale pokud v určitém horizontu nevyhráváte, tak je tlak na trenéra pokaždé. Jedna věc je hra, která například v Teplicích byla dobrá. Bohužel ty zápasy prohráváme o jeden gól.
Karel Krejčí (trenér Plzně): "Já jsem samozřejmě spokojený se třemi body. Věděl jsem, že to tady na Bohemce nemá jednoduché žádné mužstvo. Vstup do utkání jsme měli dobrý. Bohemka nám dala celkem dost prostoru, kombinovali jsme, drželi balon. O poločase jsem vytknul klukům, že jsme hlavně v první půli asi třikrát šli sami na branku, nezakončili jsme z toho, ani žádný faul z toho nebyl. Bohemka držela dlouho 0:0, já jsem samozřejmě říkal, ať jsou kluci trpěliví, že šance přijdou. Jsem rád, že se nám ve druhém poločase podařilo jít do vedení. My jsme pak trochu ztratili střed hřiště, Bohemka nás dostala pod tlak, ale v té šanci Acosty jsme to přežili a uhráli tři body, které jsou pro nás cenné, protože jsme teď během osmi dnů měli třetí zápas. Jsem rád, že jsme ho zvládli vítězně." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články