Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouc porazila Jihlavu a slaví první výhru v sezoně

Olomouc – Sigma Olomouc porazila Jihlavu 2:1 a připsala si první vítězství po návratu do nejvyšší soutěže. O výhře Sigmy rozhodli ve druhém poločase v rozmezí čtyř minut Jakub Plšek s Tomášem Malcem, za Vysočinu snižoval Muris Mešanovič.

"Věděli jsme, že to bude těžké utkání, chtěli jsme vítězství za každou cenu. Chtěli jsme hrát jednoduše, ale to se nám nedařilo. Kombinační hra na Jihlavu neplatila. Kluci to odmakali," řekl trenér Olomouce Leoš Kalvoda. "Zápas předurčilo postavení týmů v tabulce. Bylo to nervózní, opatrné, na jistotu. Až po první brance Olomouce se začal trochu hrát fotbal," přidal kouč Bohemians 1905 Luděk Klusáček.

Trenér Kalvoda do duelu nenasadil posilu Romana Hubníka, který nebyl kvůli zranění ani na lavičce. Poprvé však nastoupil v základní sestavě Tomáš Malec a také Michal Ordoš. Sigma v úvodu zatlačila Jihlavu na její polovinu, ale první větší šanci si vypracovala v 10. minutě, kdy Plšek centrem našel Ordoše, olomoucký útočník však hlavou minul.

Do druhé půle udělal vynucenou změnu hostující kouč Klusáček, když poslal Jánoše za zraněného Šulka. Sigma opět v úvodu tlačila a vypracovala si i první gólovou šanci. Po rohu Vepřeka se míč od Petra dostal k Plškovi, jehož pohotovou střelu vyrážel Hanuš.

Spolupráce Petra s Plškem vyšla až napodruhé. Petr v 56. minutě našel Plška volného ve velkém vápně a ten technickou střelou k tyči překonal brankáře Hanuše. O chvíli později už to bylo 2:0. Brankář Jihlavy ještě zachránil svůj tým při obrovské šanci Petra, ale na následnou Malcovu dorážku nestačil.

O pět minut později málem přidal třetí branku Ordoš, ale jeho tečovaný pokus zastavila tyčka. Trest přišel vzápětí, v 67. minutě se o to postaral střídající Mešanovič. Jihlava poté soupeře zatlačila a pět minut před koncem zachránil Olomouc pohotovým zákrokem brankář Buchta. Po následném rohu zlikvidoval i hlavičku Dvořáka, a dokonce po dalším rohu neměl daleko k vyrovnání jihlavský gólman Hanuš.

Sigma Olomouc - Vysočina Jihlava 2:1 (0:0)

Branky: 56. Plšek, 60. Malec - 67. Mešanovič. Rozhodčí: Lerch - Mencl, Paták. ŽK: Radakovič, Ordoš - Kukol, Kryštůfek. Diváci: 4162.

Olomouc: M. Buchta - Hála, Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Navrátil, Cana (88. Šindelář), Plšek, Petr (80. Zahradníček) - Ordoš, Malec (70. Chorý). Trenér: Kalvoda.

Jihlava: Hanuš - Kukol, Kryštůfek, Krejčí, Mišun - Marek, Šulek (46. Jánoš) - Vaculík (77. Fulnek), Jungr, Batioja (61. Mešanovič) - Dvořák. Trenér: Klusáček.

Leoš Kalvoda (trenér Olomouce): "Věděli jsme, že to bude těžké utkání, chtěli jsme vítězství za každou cenu. Chtěli jsme hrát jednoduše, ale to se nám nedařilo. Kombinační hra na Jihlavu neplatila. Kluci to odmakali, příchod Ordoše a Malce pomohl v mezihře i v brankách. Na kluky pak v závěru padla tíha odpovědnosti, to se projevilo. Mohli jsme to uhrát klidněji, vedli jsme 2:0, měli další šanci, pak mohla Jihlava i vyrovnat."

Luděk Klusáček (trenér Jihlavy): "Zápas předurčilo postavení týmů v tabulce. Bylo to nervózní, opatrné, na jistotu. Až po první brance Olomouce se začal trochu hrát fotbal. Bohužel jsme dostali první branky my, pak jsme snížili Mešanovičem, ale i přes šance v závěru na body nedosáhli. Věřil jsem, že tady na body máme, utkání mi to potvrdilo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články