Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ďuriš zachránil Plzeň, Baník je přikovaný ke dnu

V 5. kole Synot ligy nezaváhal žádný z favorizovaných celků, Plzeň však měla k dalšímu klopýtnutí velmi blízko. V utkání s Olomoucí se Viktoriáni dlouho nemohli prosadit a spasil je až střídající Ďuriš, který se trefil v 86. minutě. Na další výhru dosáhlo i Slovácko, které stále drží druhou příčku před vedoucí Spartou. Na druhém konci tabulky se s jediným bodem krčí ostravský Baník.

Plzeňský hrdina Ďuriš
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 2:0 

Fotbalisté Plzně udolali v pátém ligovém kole Olomouc 2:0. Dvěma góly v závěru rozhodl střídající slovenský útočník Michal Ďuriš, který v 86. minutě zlomil pevnou hostující defenzivu a v nastavení ještě proměnil penaltu. Obhájce titulu tak zvládl i druhý zápas pod trenérem Karlem Krejčím a v nejvyšší soutěži bodoval naplno poprvé po předchozích třech ztrátách. Nováček z Hané naopak stále čeká na premiérovou výhru.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/319904-plzen-se-strelecky-trapila-v-zaveru-utkani-s-olomouci-ji-spasil-duris/)

Sparta Praha - Dukla Praha 2:0 

S rozestavením se čtyřmi obránci a jedním útočníkem, jež Sparta vyznávala v letech minulých, vyrukoval na Duklu trenér Letenských Zděnek Ščasný. A výhra 2:0, kterou sparťané na domácí půdě vyválčili, mu dala za pravdu, že rozhodnutí to bylo správné. Sparta kontrolovala celý zápas hru a díky brankám Ladislava Krejčího a Davida Lafaty udržela tříbodový náskok na čele ligové tabulky.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/319903-lafata-s-krejcim-utali-nadeje-dukly-a-sparta-dal-drzi-naskok-na-cele/)

Zbrojovka Brno - FK Jablonec 0:3

Fotbalisté Jablonce zvítězili v Brně nad Zbrojovkou 2:0, ukončili sérii tři ligových zápasů bez vítězství a v tabulce se posunuli na páté místo. Branky v zápase pátého kola stříleli Slovák Ján Greguš, Lukáš Masopust a Martin Doležal. Domácí dohrávali závěrečných dvacet minut bez vyloučeného Bosňana Boštjana Freliha.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/319897-jablonec-zvitezil-3-0-v-brne-a-ukoncil-serii-tri-zapasu-bez-vyhry/)

Slovan Liberec - FK Teplice 2:0

Fotbalisté Liberce zůstávají i po pátém ligovém kole neporaženi. Slovan na svém stadionu zdolal severočeského rivala Teplice 2:0 díky dvěma zásahům Slováka Marka Bakoše a stoupá vzhůru tabulkou. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/319895-liberec-si-poradil-s-teplicemi-a-stoupa-tabulkou/)

Sport
zdroj: ČT4

Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 1:1

Bohemians 1905 počtvrté za sebou v lize remizovali. V 5. kole doma hráli s Příbramí 1:1 a stále čekají na první vítězství v sezoně. "Klokani" přitom brzy vedli po gólu Davida Barteka a byli aktivnějším týmem, ale hostům se povedlo srovnat zásluhou Jana Rezka, který se trefil ve třetím utkání po sobě. Příbram tak v Ďolíčku získala teprve druhý bod v ligové historii.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/319825-bohemians-neudrzeli-vedeni-nad-pribrami-a-pripsali-si-ctvrtou-remizu-v-rade/)

Vysočina Jihlava - 1. FC Slovácko 1:2

Fotbalisté Slovácka zvítězili v Jihlavě 2:1. Tým z Uherského Hradiště bodoval potřetí za sebou a v neúplné tabulce se dotáhl na vedoucí Spartu, která má k dobru nedělní zápas s Duklou.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/319826-slovacko-porazilo-jihlavu-a-v-tabulce-se-dotahlo-na-spartu/)

FK Mladá Boleslav - Fastav Zlín 5:2 

Fotbalisté Mladé Boleslavi v předehrávce pátého kola první ligy doma porazili Zlín 5:2. Dvěma góly se o to zasloužil kapitán Lukáš Magera, trefili se i Aleš Čermák a Ondřej Zahustel, hostující gólman Tomáš Holý si navíc dal vlastní branku. V dresu Zlína se dvakrát prosadil Lukáš Železník. Nováček tak přišel o šanci dostat se minimálně do neděle na první místo tabulky, naopak Boleslav získala před reprezentační pauzou potřebný klid.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/319790-boleslav-v-predehravce-prestrilela-novacka-ze-zlina-5-2/)

Baník Ostrava - Slavia Praha 1:3

Ostravští fotbalisté se ani v 5. ligovém kole nedočkali výhry a po domácí porážce 1:3 se Slavií se jejich pozice na posledním místě tabulky nadále zhoršuje. Vítězství Pražanů zařídil dvěma góly útočník Milan Škoda, který se tak vyhoupl se šesti trefami do čela ligových kanonýrů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/319844-fotbaliste-ostravy-doma-prohrali-se-slavii-1-3-a-stale-jsou-v-tabulce-posledni/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články