Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Liberec si poradil s Teplicemi a stoupá tabulkou

Liberec – Fotbalisté Liberce zůstávají i po pátém ligovém kole neporaženi neporazitelnost. Slovan na svém stadionu zdolal severočeského rivala Teplice 2:0 díky dvěma zásahům Slováka Marka Bakoše a stoupá vzhůru tabulkou. 

Marek Bakoš
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský udělal v základní sestavě pět změn oproti čtvrtečnímu úvodnímu duelu play-off Evropské ligy s Hajdukem Split (1:0). Jen na lavičce začali Bakoš, Shala nebo střelec vítězného gólu Pokorný.

První střelu na branku vyprodukoval ve 12. minutě domácí Šural, jehož pokus z velkého úhlu Grigar odvrátil na roh. Už ve 20. minutě musel ze hry zraněný liberecký záložník Folprecht, kterého nahradil pozdější hrdina Bakoš. Poté si vypracovaly šance Teplice. S Vondráškovou střelou si poradil Koubek a domácího gólmana pak po Breiteho nenápadné střele zachránilo břevno.

Po půlhodině dostal míč do teplické branky dorážející Bakoš, jenže rozhodčí přes velké protesty hráčů Slovanu gól neuznali pro ofsajd. V 37. minutě si slovenský útočník spravil chuť, když převzal Pavelkův pas a přesnou střelou z první otevřel skóre.

Krátce po pauze byl blízko vyrovnání Bosňan Ljevakovič, který jesličkami přešel přes obránce, ale jeho tvrdou ránu vytáhl Koubek na roh. V 54. minutě se opět prosadili Liberečtí. Bakoš dostal od Šurala přesný míč do úniku, lehce obehrál bránícího Horu a zkušeně překonal Grigara. Bývalý hráč Plzně se v lize trefil počtvrté.

Hráči Teplic se v závěru ještě snažili zápas zdramatizovat, ale obrana soupeře v čele s brankářem Koubkem je do žádné gólové šance nepustila. V závěru navíc ještě hosty oslabil francouzský náhradník Dramé, jenž dostal dvě žluté karty během dvou minut. Svěřenci Davida Vavrušky tak poprvé v sezoně vyšli střelecky naprázdno a v Liberci prohráli poosmé z posledních 11 ligových zápasů. 

Slovan Liberec - FK Teplice 2:0 (1:0)Branky: 37. a 54. Bakoš. Rozhodčí: Jílek - Vlasjuk, Kubr. ŽK: Dramé (Teplice). ČK: 88. Dramé. Diváci: 5382.

Liberec: Koubek - Fleišman, Hovorka, Švejdík, Bartošák - Pavelka (75. Rabušic), Sackey - Josef Šural, Folprecht (20. Bakoš), Kerbr - Luckassen (61. Soungole). Trenér: Trpišovský.

Teplice: Grigar - Hora (83. Kapolongo), Lüftner, D. Jablonský, Krob - Vondrášek (76. Dramé), Breite, Vachoušek (65. Bratanovič), Ljevakovič, Fillo - Potočný.

David Vavruška (trenér Teplic): "Nemyslím si, že bychom sehráli špatné utkání. Liberec byl favorit, ale na šance jsme v tom utkání byli lepší. Je to samozřejmě profi fotbal a hraje se na výsledek. Myslím, že jsme na Liberec byli dobře připravení. Utkání bych rozdělil na tři části. V první třetině se projevovala naše příprava na soupeře, hráli jsme dobře a vytvořili si množství šancí. Ale pokud z toho nedáte góly, jako byste je neměli. Ve druhé třetině se ukázala naše slabost, že jsme dostali dvě branky ve chvíli, kdy jsme drželi míč. Na tom musíme hodně zapracovat, tam se ukázala zkušenost Liberce a kvalita jeho zakončení. Poslední třetina byla vabank a v některých momentech jsme se chovali trošku naivně, šli do přečíslení a nic z toho nebylo. Chyběla nám trpělivost ve finální fázi."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Mám takové opačné pocity než v minulých utkáních. Sice jsme vyhráli, ale podali jsme nejhorší výkon. Při těch třech remízových utkáních jsme byli vždycky lepší a měli jsme blíž k vítězství. Dneska jsme od začátku zápasu tahali za kratší konec, a ve finále z toho máme tři body. Nebylo to pro nás jednoduché po tom čtvrtečním poháru. Jsem rád za to, že jsme vyhráli, ale je potřeba vědět, že dnešní výkon měl daleko do ideálu. Měli jsme hodně nevynucených ztrát a Teplice byly prvních 25 minut výrazně lepší. Hodně nás dneska podržel brankář Koubek a měli jsme takové sportovní štěstí. Dostali jsme se do vedení a pak měli zápas pod kontrolou, podařilo se nám přidat druhý gól. Bakoš byl rozdílový hráč utkání." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články