Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia neudržela proti Liberci vedení a dál čeká na výhru

Slavia - Fotbalisté Slavie po prohře v Plzni nezvítězili ani ve druhém ligovém kole, kdy remizovali doma s Libercem 2:2. Severočeši, které ve čtvrtek čeká odveta 3. předkola Evropské ligy s Kirjatem Šmona, v Edenu od 2. mimuty vedli po brance Marka Bakoše. Domácí ještě v první půli zásluhou Milana Škody a Jana Mikuly skóre otočili, ale za hosty po přestávce vyrovnal Josef Šural.

Utkání Slavia - Liberec
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Slavia nastoupila bez stopera Latky, zatímco Liberec oproti čtvrtečnímu zápasu Evropské ligy s Kirjatem Šmona udělal pět změn v sestavě. Přesto už po 65 vteřinách šli Severočeši do vedení. Po Folprechtově přímém kopu se o to postaral Bakoš, a trefil se tak i ve druhém ligovém kole.

Vedení ale hostům dlouho nevydrželo. V 10. minutě po rohu vyrovnal nejlepší střelec Slavie v minulé sezoně Škoda a připsal si šestou branku v posledních třech zápasech proti Liberci. O tři minuty později poslal domácí do vedení prvním ligovým gólem po povedené individuální akci Mikula.

Liberec do druhé půle místo Kerbra poslal Josefa Šurala a střídaní se hostům vyplatilo už po deseti minutách. Nový muž na hřišti se po centru Coufala dostal ke střele a vyrovnal. Vzápětí mohl ranou z vápna přidat třetí gól hostů Folprecht, ale stejně jako v další jasné šanci v 70. minutě neuspěl.

Liberec tak navázal na výhru z prvního kola nad Mladou Boleslaví a naladil se na odvetu předkola Evropské ligy, ve které bude v Izraeli hájit výhru 2:1 z prvního zápasu. Naopak Slavia ani proti druhému českému zástupci v pohárech neuspěla, když na úvod ligy prohrála s mistrovskou Plzní.

Slavia Praha - Slovan Liberec 2:2 (2:1)

Branky: 10. Škoda, 13. Mikula - 2. Bakoš, 55. Josef Šural. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Hock. ŽK: Deli, Černý - Coufal. Diváci: 6739.

Slavia: Berkovec - Švec, Deli, Bílek, T. Jablonský - Mikula, R. Hrubý (89. M. Červenka), Piták (56. Černý), Souček, Zmrhal (81. Voltr) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Liberec: T. Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Fleišman - Delarge, Pavelka (79. Sackey), Shala, Folprecht, Kerbr (46. Josef Šural) - Bakoš (62. Rabušic). Trenér: Trpišovský.

Dušan Uhrin ml. (trenér Slavie): "S bodem jsem spokojen, protože ve druhém poločase nás Liberec přehrával. Nezačali jsme dobře, brzo jsme inkasovali, ale podařilo se nám těžký zápas otočit. Pak jsme mohli dát na 3:1, ale nepovedlo se. Po přestávce to vypadalo, že se kluci lekli a začali se schovávat, nechtěli hrát. Tohle z nich musíme dostat pryč, protože máme na to hrát kombinačně celých 90 minut. Zatím se nám to daří po takových půlhodinách. U obdržených gólů rozhodla naše nezodpovědnost před brankou. První byl po standardce, kde mají všichni jasně určené, kdo koho hlídá. Druhý byl podobný. Švec sice reklamoval, že tam byl faul, ale podle mě nebyl. Navíc Zmrhal neměl nechat soupeře odcentrovat a k ničemu by nedošlo."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Pro nás to bylo utkání jak na Matějské pouti, chvíli jsme byli nahoře, chvíli dole. Vstoupili jsme aktivně, povedlo se nám dát rychle gól, který nám ale paradoxně trochu ublížil, protože jsme začali hrát pasivně. Pod tlakem jsme udělali dvě hrubé chyby a Slavie otočila. Byl jsem na hráče hodně naštvaný, ale o přestávce jsme si to vyříkali, i když mi asi přijde od Slavie faktura, protože jsem něco rozbil. Po přestávce nám pomohl příchod Josefa Šurala, povedlo se rychle vyrovnat a nechci, aby to vyznělo neskromně, ale měli jsme vyhrát, protože jsme měli několik šancí a Slavii zachránil Berkovec."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články