Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hostování nevyšlo. Hušbauer se vrací do Sparty, přijde i Mazuch

Praha - Bez reprezentantů, ale s dvojicí posil Francim Litsingim a Markusem Steinhöferem dnes na Strahově zahájili přípravu fotbalisté Sparty. Do tréninku s letenským celkem se navíc v úterý připojí záložník Josef Hušbauer, který se vrací z hostování v Cagliari. Trénovat se Spartou bude také obránce Ondřej Mazuch z Dněpropetrovsku.

Slavící Josef Hušbauer
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Zatím je to domluvené tak, že s námi (Hušbauer) bude trénovat, ale myslím, že už ho můžeme brát jako posilu," řekl trenér Zdeněk Ščasný. "Teď sice nehrál, ale pořád je to hráč, který umí dát branku, a my jsme se snažili přivést hráče, kteří jsou góloví," dodal kouč, který věří, že na Letné zůstane i Mazuch.

Stoper Dněpropetrovsku se však stále zotavuje z vážného zranění kolena, proto se zatím zapojí jen do tréninku. "Do začátku ligy připraven nebude, ale věřím, že by jeho působení mohlo přejít v přestup," přidal Ščasný s tím, že klub jedná také s Martinem Frýdkem, za nějž by mohl do Liberce výměnou zamířit obránce Ondřej Švejdík.

Fatai - konkurence k Lafatovi

S dosavadními posilami je Ščasný spokojen, všechny hráče si totiž sám vyhlédl. Litsingiho se Steinhöferem přivítal už na dnešním tréninku, nigerijský útočník Kehinde Fatai si vyřizuje osobní věci v Maďarsku a dorazí do tří dnů. "Několikrát jsem ho viděl a vyloženě jsem si ho vybral, protože jsme potřebovali konkurenci k Davidu Lafatovi," uvedl Ščasný.

Zdeněk Ščasný a David Lafata
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Steinhöfer má na Letné nahradit Pavla Kadeřábka, který odešel do Hoffenheimu. "Má za sebou výbornou historii, hrál ve velkých klubech, i když naposledy byl jen ve druhé lize," řekl trenér na adresu bývalého hráče Aalenu, Mnichova 1860, Frankfurtu, Kaiserslauternu, Betisu Sevilla a Basileje, s níž Steinhöfer v letech 2011 až 2013 třikrát vyhrál švýcarskou ligu.

Krejčí nikam nepůjde, zdůraznil Ščasný

Ščasný také odmítl odchod Ladislava Krejčího, o kterého se podle britských médií zajímal Newcastle. Současně ale upozornil, že stále doufá v návrat reprezentačního kapitána Tomáše Rosického z Arsenalu. "Pořád se jedná, ale vím, že to bude složité, protože v Anglii prodloužil smlouvu," prohlásil.

Na Letné chtěli obránce Tomáše Sivoka s Ondřejem Čelůstkou, ani jeden však nakonec do Sparty nezamíří. "Tomáš od nás dostal mimořádnou nabídku, ale rozhodl se pro Turecko (Bursaspor) a já tomu rozumím. S Tureckem nemůžeme soupeřit," řekl Ščasný.

Také Čelůstka nakonec upřednostnil zahraniční angažmá. "Několikrát jsem s ním jednal a Ondra od začátku jednal férově a tvrdil, že chce hrát v cizině. A já chci, aby do Sparty přicházeli hráči, kteří za ni chtějí hrát a váží si toho," doplnil Ščasný.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Sparty se vrací Hušbauer, přichází Fatai a Litsingi
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články