Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Argentina

Kopic definitivně patří Plzni, Jablonec za něj získal Tecla s Wágnerem

Plzeň - Fotbalista Jan Kopic přestoupil z Jablonce do mistrovské Plzně. Reprezentační záložník podepsal se západočeským klubem smlouvu na tři roky. Opačným směrem zamířili útočníci Tomáš Wágner se Stanislavem Teclem.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopic jde do Plzně, Jablonec posílili Wágner a Tecl

"Neváhal jsem vlastně ani minutu. Chtěl jsem se posunout v kariéře, udělat další krok a to mi Plzeň nabídla. Jablonec udělal obrovský skok za poslední rok, ale pořád si myslím, že Plzeň je pro mě krok dopředu," řekl Kopic. "Cíle jsou ty nejvyšší. Nejbližší je postup do hlavní fáze Ligy mistrů. To je velký sen každého fotbalisty. Dál nezbývá než obhájit titul a vyhrát vše, co se dá," dodal pravý záložník.

"O Honzu Kopice jsme se zajímali v několika posledních přestupových termínech, k reálným jednáním však došlo až v tuto chvíli. Jsme velmi rádi, že v kádru Viktorie můžeme přivítat jednoho z nejlepších záložníků ligy, který již několik sezon prokazuje svůj velmi vysoký standard," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

O Kopice usilovalo více českých klubů, v zimě figuroval na seznamu možných posil pro konkurenční Spartu. Pětadvacetiletý středopolař ale nakonec míří do Plzně, kde by měl zvýšit údernost už tak silné pravé strany.

Kopic bude mít v Plzni na dresu číslo deset, které nosila legenda Pavel Horváth, jenž po sezoně ukončil kariéru. "Mám k tomu číslu velký respekt. Radši jsem Pavlovi včera psal, že mám možnost vzít si desítku. On mi odepsal, že se ještě nechystá končit, že si musím počkat. Trošku si ze mě vystřelil a já mu na to klasicky skočil," smál se.

Kopic patřil v minulé sezoně k nejlepším záložníkům ligy. Nechyběl ani v jednom z 30 kol a připsal si osm branek. Celkem v nejvyšší soutěži odehrál 115 utkání a dal 23 gólů. Nakoukl už i do reprezentace, za kterou si připsal jeden start, a nechyběl ve výběru pro uplynulé utkání kvalifikace mistrovství Evropy na Islandu.

Tomáš Wágner
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Pětadvacetiletý Wágner v minulé sezoně hostoval z Plzně v Mladé Boleslavi a nastřílel deset branek. Celkově v lize zaznamenal 39 gólů. O rok mladší Tecl patřil v minulé sezoně v Plzni spíše k náhradníkům. "Pomohlo nám, že Jablonci vyvstala nutkavá potřeba řešit útočnou pozici. Ale jsou to tři naprosto oddělené transfery," podotkl Šádek.

"Chtěli jsme posílit především v útoku, kde jsme v minulé sezoně cítili určité rezervy. Oba útočníci byli na našem seznamu delší období a stáli jsme o příchod alespoň jednoho z nich. Nakonec se nám podařilo přivést z Plzně oba dva," uvedl generální ředitel jabloneckého klubu Petr Doležal.

Wágner i Tecl berou angažmá v Jablonci jako novou výzvu. "V Plzni to pro mě bylo psychicky těžké. Člověk už to tak nějak vycítí, jestli s ním trenér počítá, nebo ne. Místo v útoku jsem nastupoval v záloze, trenér mě pořád uklidňoval, ale šanci jsem nedostal, ani když už jsme měli jistý titul. Mrzí mě, jakým způsobem to skončilo. Myslím si, že jsem tomu týmu měl co dát," řekl Tecl. "Angažmá v Jablonci beru jako výzvu, těším se na to," dodal.

Plzeň po příchodu Kopice už žádné výraznější posilování neplánuje. "Do 1. července a odjezdu na soustředění do Rakouska budeme chtít počet hráčů zefektivnit a zúžit tak, abychom byli v tradičním počtu, v kterém začínáme sezonu - 20, 21 hráčů a tři gólmani," uvedl Šádek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články