Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Plzeň se proti Slovácku potřebuje dostat zpět na vítěznou vlnu

Praha - Než proti sobě Plzeň a Sparta nastoupí v duelu, který může rozhodnout o titulu, potřebuje Viktoria zvítězit proti Slovácku. Poté, co Západočeši zvítězili devětkrát v řadě, nyní v posledních dvou zápasech vybojovali pouze jeden bod. Proti celku z jihu Moravy přitom nebudou mít jednoduchou úlohu. Slovácko totiž Plzeň v posledních dvou sezonách nedokázala v domácím prostředí porazit.

Zatímco v domácím prostředí se Slovácku letos příliš nedaří, na hřištích soupeřů boduje pravidelně. Z posledních pěti utkání, kdy Jihomoravané nehráli doma, prohráli pouze jednou. Navíc se jim v posledních letech výrazně daří na hřišti Plzně. V posledních pěti sezonách zde totiž prohráli pouze dvakrát, naposledy pak před dlouhými třemi lety.

Viktorii přitom přituhuje v boji o titul. Před dvěma týdny mohli mít Západočeši na čele již osmibodový náskok, když Sparta prohrála v Liberci. Jenže Plzeň jen remizovala v Teplicích, prohrála doma s Mladou Boleslaví a před duelem na Letné, který se koná příští týden, drží před Spartou odstup pouhých tří bodů.

Plzeň si nyní musí proti týmu z Uherského Hradiště připsat výhru. "Jsem přesvědčen, že mužstvo bude chtít odčinit klopýtnutí s Boleslaví a že předvede výkon na vítězství. Nic jiného nebereme," řekl trenér Plzně Miroslav Koubek. Uvědomuje si, že boj o titul vrcholí. "Uvidíme, kdo bude mít ve finále pevnější nervy, lepší psychiku, mentální vůli a pevné nervy," dodal.


Trenér Svatopluk Habanec však věří, že alespoň bod by si mohli odvést i v sobotu. "Věřím, že budeme důstojným soupeřem, odvedeme kvalitní výkon na hranici našich možností. Pokud se to podaří, tak můžeme pomýšlet na dobrý výsledek a případně i bodový zisk. Že to není nemožné, jsme se přesvědčili dvěma remízami v posledních vzájemných zápasech v Plzni," řekl Habanec.

Liberec přivítá Bohemians Praha 1905, kteří si případnou výhrou již mohou matematicky zajistit záchranu. Slovan však v posledních šesti soutěžních utkáních ztratil jen dva body a nyní může udělat další důležitý krok k záchraně. Formu má i Příbram, která poskočila na páté místo a nastoupí v Ostravě. Patnáctý Hradec Králové by pak potřeboval vyhrát na hřišti Dukly, aby ještě vykřesal šanci na záchranu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články