Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Beránek po další porážce Slavie: Z boje určitě utíkat nebudu

Jablonec Fotbalisté pražské Slavie po prohře 1:2 v Jablonci natáhli sérii bez vítězství už na osm ligových zápasů a klesli v tabulce na čtrnácté místo, trenér Miroslav Beránek ale sám rezignovat nehodlá. Věří, že jeho tým ve zbývajících pěti kolech sezony výsledkově zabere a nepříznivou sérii zlomí. "Já určitě z boje utíkat nebudu, to není můj styl práce. Záleží na vedení. Máme teď před sebou pět zápasů a myslím, že všechny jsou hratelné. Věřím, že tuhle nepříznivou sérii otočíme," řekl Beránek.

Slavia nepředvedla na půdě třetího Jablonce vůbec špatný výkon, ale stejně jako v minulých dvou kolech těsně prohrála 1:2. "Hráči samozřejmě cítí a vědí, že jsme tady mohli bodovat. Ať už v Plzni, na Spartě nebo teď prohráváme o gól, protože nám chybí lepší finální zakončení našich akcí. To je ten rozhodující rozdíl mezi týmy," uvedl Beránek.

Pražané v Jablonci rychle srovnali na 1:1, ale pak neproměnili šance a Baumit v druhé půli rozhodl. "Myslím, že v první půli jsme byli lepším týmem, ale bohužel jsme svoje šance neproměnili. To byl rozhodující moment utkání. Domácí byli produktivnější a kvůli tomu zvítězili," prohlásil Beránek.

Se svým týmem přitom na zakončení hodně pracuje. "V tréninku se samozřejmě koncovce a finálním věcem věnujeme. Ale nic jiného než trénink neexistuje. Potom jak to tak bývá, když se nedaří, chybí to nejdůležitější klid ve finálních částech. To jsou rozhodující věci utkání," doplnil Beránek.

Slavia má pět kol před koncem náskok šesti bodů na sestupové pozice. Pomohla jí remíza posledních Českých Budějovic s patnáctým Hradcem Králové. "Přiznám se, že jsem byl tak vtažen do utkání, že jsem na ostatní zápasy nemyslel. Samozřejmě z pohledu tabulky je to pro nás pozitivní," konstatoval Beránek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články