Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slavia údajně patří kazašskému podnikateli, klub to popřel

Praha – Majitel fotbalové Slavie Praha Aleš Řebíček podle informací deníku Blesk údajně prodal klub i se stadionem kazašskému podnikateli Talgatu Bajtazijevovi. Dohodnutá cena za 80 procent akcií vršovického klubu měla být asi 1,4 miliardy korun. Blesk o tom informoval s odkazem na nejmenovaného právníka, který se jednání účastnil. Podle tiskového mluvčího Slavie Jiřího Vrby jde o nesmysl a fabulaci.

Nyní už bývalý majitel fotbalové Slavie Aleš Řebíček
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Jiří Vrba: "Oficiální stanovisko klubu zní, že to není pravda a je to nesmysl. Jednání probíhají, protože to majitel do budoucna chce zabezpečit, ale tohle je fabulace od začátku do konce."

Bývalý ministr dopravy Řebíček koupil Slavii od skupiny Natland Group za nezveřejněnou částku v srpnu 2011, kdy byl klub ve finanční krizi a hrozila mu ztráta profesionální licence. Peníze na nákup podle tehdejšího vyjádření získal prodejem podílu ve stavební a dopravní firmě Viamont za 750 milionů korun.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba: Prodej Slavie kazašskému podnikateli je dezinformace

V nedávné minulosti už Řebíček o prodeji klubu jednal s ruským podnikatelem Dmitrijem Romaněnkem a spekulovalo se i o zájmu CSKA Moskva nebo Petra Kellnera. Loni v září Slavia změnila vlastnickou strukturu, kdy se spojila s majitelem stadionu společností Vinet.


Zdroj
ČTK, ihned.cz, isport.blesk.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články