Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Baník poprvé od listopadu vyhrál, přišel ale o Baroše

Praha - Fotbalisté Ostravy zvítězili 2:0 na hřišti pražských Bohemians 1905 a v první lize ukončili sérii devíti utkání bez výhry, trvající od listopadu. Předehrávku 23. kola rozhodli ve druhém poločase Francis Narh a Michal Frydrych, kteří posunuli Baník na osmé místo tabulky. Třináctí "klokani" pošesté za sebou doma Baník v nejvyšší soutěži neporazili a z toho popáté mu nedali ani gól.

Utkání Bohemians - Ostrava
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Hned v úvodu přišla pro Ostravu velká komplikace, protože na trávníku zůstal ležet zraněný kapitán Baroš, který byl odnesen na nosítkách a už v sedmé minutě vystřídán. Kvůli zdravotním problémům museli v druhém poločase ze hry také Sukup a Lučič. "Asi nejhůř na tom bude Milan Baroš, protože toho píchlo v zaďáku (zadním stehenním svalu), to asi nebude jako rýma. Problémy ostatních by nemusely být tak vážné," uvedl trenér Ostravy Petr Frňka.

Krátce před Barošovým zraněním přízemní pokus domácího Moravce vytáhl brankář Pavlenka na roh. Bohemians zpočátku docela snadno pronikali do soupeřovy šestnáctky, ale nedařila se jim finální fáze. Například Mikuše nepustil do zakončení pozorný Pavlenka.

Ve 33. minutě hlavičkoval do boční sítě Frydrych po Narhově centru a aktivní náhradník Baroše před pauzou po individuální akci vystřelil nad domácí branku. "Dneska jsme viděli zápas dvou poločasů. V tom prvním jsme ještě hráli kompaktně. Byla tam snaha vytvářet si příležitosti. Některé věci jsme špatně vyřešili," upozornil kouč Bohemians Roman Pivarník.

I druhý poločas začal Narhovou šancí, jenže ghanský útočník při svém úniku nepřelstil vyběhnutého gólmana Zlámala a zbrkle zamířil vedle. "Bohemka hrála v první půli velmi dobře a my měli zásadní problém s přechodovou fází. Pak jsme si řekli, jak tyhle věci principiálně řešit, abychom mohli praktikovat náš způsob hry, což se docela povedlo," ocenil Frňka.

V 65. minutě Ostrava poprvé zaskočila vyprodaný Ďolíček. Kukec našel v pokutovém území Narha, který tentokrát zblízka pohotově propálil Zlámala. Za osm minut už to bylo o dva góly, když po další chybě domácí defenzivy přesně hlavičkoval Frydrych. "Pro mě je nepochopitelný obrat ve druhém poločase. Byli jsme jakoby jiné mužstvo. Dali jsme soupeři hodně prostoru, hlavně v záložní řadě. První i druhá gólová situace se dala lépe řešit, bylo nás ve vápně dostatek, ale nebyli jsme tolik důslední," litoval Pivarník.

Bohemians prakticky nepředvedli žádný závěrečný tlak a prohráli osmé z posledních třinácti ligových utkání. "My jsme stále blízko (přímému boji o záchranu), s tím bojujeme celý čas. Musíme bojovat dál. Každý zápas je u nás na hraně, musíme podat maximální výkon a ani to ještě není záruka, že se výsledek dostaví," dodal Pivarník.

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 0:2 (0:0)

Branky: 65. Narh, 73. Frydrych. Rozhodčí: Kocourek - Štěrba, Peřina. ŽK: Sukup, Kukec, Jirásek, Foltýn, Kouřil (všichni Ostrava). Diváci: 5000 (vyprodáno).

Bohemians: Zlámal - Pauschek, Škerle, Gajič, Kalina - Moravec (46. Cicman, 77. Šmíd), Jindřišek, J. Rada, Mosquera - Bartek - Mikuš. Trenér: Pivarník.

Ostrava: Pavlenka - Štěpán, Frydrych, Kouřil, Lučič (75. Kaša) - Foltýn, Jirásek - Sukup (60. Holzer), Kukec, Sivrič - Baroš (7. Narh). Trenér: Frňka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články