Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Loni Bohemians vychytal záchranu, teď je chce Berkovec potopit v dresu Slavie

Praha - Loni pomohl Martin Berkovec Bohemians 1905 k záchraně, teď však hájí barvy Slavie a má zcela jiné cíle. "Sešívaní" prohráli poslední tři ligová utkání a černou sérii by chtěli přerušit ve vršovickém derby právě proti "Klokanům". Svým dílem by k tomu měla přispět i nová slávistická opora Martin Berkovec. Duel Slavia Praha – Bohemians 1905 můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport v sobotu od 19:30.

Kariéru Martina Berkovce komplikují těžká zranění ramene. Šestadvacetiletý brankář se v týmu Slavie snažil prosadit již od žákovských kategorií, a když se začátkem roku 2012 poprvé podíval mezi tři tyče a-týmu, vypadaloto, že se Slavii rodí nová opora. Jenže netrvalo dlouho a přišlo první vážné zranění. Když se Berkovec uzdravil, ve Slavii už pro něj nebylo místo.

Berkovec tak před sezonou 2013/2014 putoval na hostování do konkurenčních Bohemians. "Vrátil jsem se po zranění ramene, tady ale gólmani byli, takže jsem byl jen rád, že jsem mohl chytat ligu," vzpomíná. Bohemians stejně jako Slavia museli bojovat do posledního kola o záchranu. Oba vršovické celky ale byly nakonec úspěšné, a Berkovec tak mohl slavit hned nadvakrát. "V Bohemians záchrana byla jako sen, zatímco ve Slavii zklamání, že se nehrálo výš," přiznává brankář.

Po povedené sezoně v Bohemians si Slavia stáhla Berkovce z hostování a počítala s ním na pozici brankářské jedničky, jenže ještě před startem ročníku přišlo další zranění ramene. "Ramena jsou docela důležitá pro gólmany, ale že bych skončil s fotbalem, o tom jsem určitě neuvažoval," říká Berkovec.

Po 845 dnech se ale v březnu tohoto roku Berkovec nakonec znovu postavil do slávistické branky a hned zářil. V zápase sice jeho Slavia těsně podlehla Plzni, Berkovec ale byl hlavní hvězdou zápasu a dlouho držel naděje pražského celku na dobrý výsledek. "Už nepatřím mezi mladé. Už jsem ten, kdo by to měl držet zezadu. A já jsem rád. Je to znát i na hřišti, že člověk má sebedůvěru a víc si věří," zakončuje Berkovec.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články