Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jablonec se v zápase jara pokusí využít absencí Sparty

Jablonec nad Nisou Fotbalisté Jablonce se chystají na zápas jara. V sobotu ve 20. ligovém kole přivítají druhý tým tabulky pražskou Spartu, na kterou ztrácejí čtyři body, a pokud se chtějí udržet v boji o titul, nesmějí prohrát. Severočeši se pokusí využít absencí letenského celku, jemuž budou chybět tři ze čtyř obránců základní sestavy. "Je to podobný zápas, který můžeme hrát v létě v kvalifikaci pohárů," podotkl trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý. Duel odvysílá živě ČT sport v sobotu od 20:00, náš web z něj přinese podrobný textový on-line přenos.

Duel je pro tým Šilhavého o to důležitější, že po víkendové remíze 1:1 v Jihlavě narostla ztráta na Spartu na čtyři body. "Pokud chceme pomýšlet na to, abychom Plzeň a Spartu trápili do konce, nemůžeme si dovolit prohrát," podotkl Šilhavý.

Kouč Jaroslav Šilhavý: "Bereme to jako zápas jara. Je to Sparta, velký tým. Věřím, že to bude velký zápas. Já to beru o něco víc, tím nechci podceňovat jiné týmy, ale bude to takový svátek pro Jablonec."

"Poslední možnost, jak zaútočit na titul, to asi ještě není, ale pokud bychom prohráli, byla by to velká komplikace. Se Spartou je to vždycky speciální, teď ještě o to víc, že se na ně můžeme dotáhnout na bod. Už aby to tady bylo," doplnil záložník Jan Kopic.

Jablonec se pokusí využít toho, že Spartě budou chybět tři obránci základní sestavy. Pavel Kadeřábek je zraněný, Jakub Brabec a Costa Nhamoinesu mají trest za čtyři žluté karty. "Tři ze základu jsou mimo, je to pro nás určitě výhoda, nebudu říkat, že ne," uvedl Kopic.

"Pokud nemohou hrát tři hráči stabilní sestavy Sparty, určitě hra musí doznat nějakých změn. Možná může trochu váznout komunikace, budou si na sebe zvykat," podotkl Šilhavý. "Budeme toho určitě chtít využít, ale hlavně budeme chtít hrát svou hru. Je to pro nás takový test. Sparta je mužstvo evropských parametrů, my tam míříme, chceme tam být," dodal kouč.

Kapitán jabloneckých fotbalistů Tomáš Hübschman nastoupil proti Spartě v české lize třikrát a všechny zápasy prohrál bez vstřelené branky. Před sobotním šlágrem věří, že s Baumitem dokáže tuto bilanci zlomit. Hübschman si nemyslí, že půjde o poslední šanci, jak ještě Plzni a Spartě znepříjemnit boj o titul. "I Ostrava ukázala, že doma dokáže vzít body Spartě. Jihlava vzala zase body nám. Liga bude ještě vyrovnaná. Nemyslím, že by všechny tři týmy vyhrály všechny zápasy do konce sezony," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Jablonce se připravují na duel se Spartou
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články