Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kadeřábek si poranil vaz v koleni, nezahraje si čtyři týdny

Praha – Draho přišla Spartu a Pavla Kadeřábka gólová akce proti Dukle. Dravý pravý bek si během srážky s gólmanem Filipem Radou poranil postranní vaz v koleni a čtyři týdny si nezahraje. Kadeřábek tak přijde krom ligových duelů i o kvalifikační zápas Lotyšskem, který je na programu 28. března. Spartu trápí absence rychlého beka také proto, že na jeho post nemá ani zdaleka adekvátní náhradu.

Sparta - Dukla
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Kadeřábek se zranil v 17. minutě nedělního utkání s Duklou, kdy ve skluzu připravil první gól obhájce titulu. Na hřišti sice ještě chvíli vydržel, v 25. minutě ho ale musel nahradit Herolind Shala. Sparta nakonec i bez své opory vyhrála 3:0 a bodově se dotáhla na vedoucí Plzeň.

Reprezentant přijde o zápas s Jabloncem, který na třetím místě na druhou Spartu ztrácí čtyři body. Na severu Čech navíc trenér Vítězslav Lavička bude postrádat kvůli trestům za žluté karty další obránce Jakuba Brabce s Costou. Kadeřábek vynechá také domácí duel s Teplicemi, utkání v Hradci Králové, ale na derby se Slavií by už měl být v pořádku.

Kadeřábkovo zranění je citelnou ztrátou i pro reprezentaci, která zápasem s Lotyšskem v Edenu vstoupí do nového roku. Sparťanský obránce totiž v kvalifikaci ještě nevynechal ani minutu a jedním gólem se podílel na skvělém startu bojů o Euro 2016. Výběr trenéra Pavla Vrby v prvních čtyřech zápasech neztratil ani bod.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články