Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hledání trenéra Dynama: Favoritem je Cipro

České Budějovice - Vedení Českých Budějovic v úterý představí složení nového realizačního týmu. Jihočeští fotbalisté jsou bez trenéra poté, co byl v neděli kvůli nepovedenému vstupu do jarní ligové sezony a domácí prohře 1:3 s Brnem nečekaně odvolán Luboš Urban. Favoritem na post nového trenéra je František Cipro, který by tým mohl vést s Davidem Horejšem. "Chceme spojit dvě jména v jeden celek. Pokud to dopadne, budu za to obrovsky rád," řekl generální manažer klubu Martin Vozábal, jenž vedl nedělní trénink.

František Cipro
zdroj: ČTK

Jedním z kandidátů by mohl být zkušený František Cipro. Sedmašedesátiletý trenér už Dynamo dvakrát vedl, naposledy v roce 2012. Trénovat by mohl společně se současným trenérem mládeže Davidem Horejšem, který zatím nemá potřebnou licenci pro trénování prvoligového mužstva. Spekuluje se také o Jiřím Lerchovi či Josefu Pešicem, který na konci předloňského roku dočasně trénoval českou reprezentaci předtím, než ji převzal nynější kouč Pavel Vrba.

Urban byl odvolán už po druhém jarním kole. Jeho svěřenci nejprve na úvod vysoko podlehli na hřišti vedoucí Plzně 0:6 a v sobotu v přímém souboji dvou týmů hrajících o záchranu doma nestačili na Brno (1:3). V tabulce jsou čtrnáctí s tříbodovým náskokem na předposlední Liberec.

Na lavičce Dynama vydržel Urban téměř čtrnáct měsíců. Tým převzal loni v lednu a díky skvělé jarní sezoně s ním postoupil do ligy. V nejvyšší soutěži Jihočeši na podzim uhráli osmnáct bodů, ale jarní část jim zatím nevychází.

Zdroj
ČT sport, ČTK, deník Sport, denik.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články