Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kanonáda favoritů. Plzeň se Spartou nastřílely deset branek

Praha - Skvělý vstup do jarní části Synot ligy zažili hráči Slavie, kteří i díky hattricku Milana Škody vystřeleného v průběhu 33 minut první půle zvítězili na hřišti Liberce 3:1. Ještě v lepším světle se projevila Viktoria Plzeň, která smetla České Budějovice 6:0. A pozadu nebyla ani Sparta, která si poradila s Příbramí a zvítězila 4:1. Rekord Josefa Bicana pak překonal Jaromír Blažek, který se ve 42 letech a 23 dnech stal nejstarším hráčem, který kdy nastoupil k prvoligovému zápasu.

Slavící Václav Kadlec
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Sparta Praha - Příbram 4:1

Vynikající start do svého půlročního hostování ve Spartě zažil Václav Kadlec. Útočník Frankfurtu po svém příchodu na hřišti v průběhu druhé půle vstřelil vítězný gól a pečetil na konečných 4:1 proti Příbrami. Středočeši přitom vedli díky vlastnímu gólu Kadeřábka, jenže Lafata ihned nato srovnal. Po nepřesvědčivém prvním poločasu se sparťané ve druhé půli dostali do tempa a nakonec zaslouženě zvítězili.

Reportáž a ohlasy ze zápasu (//sport/fotbal/synot-liga/302649-kadlec-se-uvedl-dvema-goly-a-sparta-prehrala-pribram-4-1/)

Slovan Liberec - Slavia Praha 1:3

Lepší vstup do jarní sezony si ani Milan Škoda nemohl přát. Útočník Slavie vstřelil premiérový hattrick v české lize a zařídil vítězství Pražanů na půdě Liberce 3:1. Zároveň se v tabulce střelců dotáhl na vedoucího Libora Doška. Sešívaní v lize posedmé za sebou neprohráli a posunuli se na šesté místo. Slovanu naopak nevyšlo první utkání pod novými kouči Jiřím Kotrbou a Josefem Csaplárem a zůstal předposlední.

Reportáž a ohlasy ze zápasu (//sport/fotbal/302465-skoda-radil-hattrickem-vystrelil-slavii-vyhru-v-liberci/)

Viktoria Plzeň - České Budějovice 6:0

Lídr tabulky Viktoria Plzeň si při svém vstupu do jarní fáze připsal jednoznačnou výhru 6:0 nad Českými Budějovicemi. Za domácí se trefilo šest rozličných střelců - Petržela, Kolář, Mahmutovič, Rajtoral, Vaněk a Hořava - a drželi míč po téměř tři čtvrtiny zápasu. Dynamo se téměř po celý průběh utkání nedostalo do jednoznačné gólové příležitosti.

Reportáž a ohlasy ze zápasu (//sport/fotbal/synot-liga/302484-plzen-ustedrila-budejovicim-sestigolovou-lekci/)

Mladá Boleslav - Hradec Králové 2:2

Mladoboleslavští fotbalisté nepotvrdili roli favorita, který si dělá naděje na pohárové příčky, a v domácím prostředí pouze remizovali s posledním Hradcem Králové 2:2 poté, co ztratili dvoubrankové vedení. Hradec tak bodoval počtvrté za sebou a na místa záchrany ztrácí čtyři body. 

Reportáž a ohlasy ze zápasu (//sport/fotbal/synot-liga/302470-boleslav-prekvapive-ztratila-doma-s-poslednim-hradcem/)

Teplice - Baník Ostrava 1:0

Teplice v prvním utkání pod vedením trenéra Petra Rady zvládly utkání s Baníkem Ostrava a vyhrály 1:0. Svého soupeře navíc vystřídaly na pátém místě tabulky. Jedinou branku zápasu dal v 25. minutě Hora.

Reportáž a ohlasy ze zápasu (//sport/fotbal/302466-teplice-pod-radou-zacaly-dobre-ostravu-porazily-1-0/)

Bohemians 1905 - Jihlava 0:0

Nepříliš dobrý start do jarní části sezony zažili hráči Bohemians 1905, kteří doma s Jihlavou uhráli pouze bezbrankovou remízu. Na sestupové příčky však alespoň díky prohře Liberce navýšili svůj náskok na tři body. Pouze o bod lépe je na tom v tabulce Vysočina, za niž vychytal nulu nový rekordman ligy Jaromír Blažek. Ten je ve svých 42 letech a 23 dnech nejstarším hráčem, který kdy nastoupil v nejvyšší ligové soutěži. Překonal tak rekord Josefa Bicana.

Reportáž a ohlasy ze zápasu (//sport/fotbal/synot-liga/302468-nejstarsi-ligovy-hrac-historie-blazek-vychytal-jihlave-nulu-v-dolicku/)

Zbrojovka Brno - Dukla Praha 0:1

Dlouhých 300 minut trval střelecký půst fotbalistů Dukly. Nepříjemnou sérii ukončili Pražané až v prvním jarním kole proti Zbrojovce, když na jejím hřišti rozhodl o hubeném vítězství 1:0 z penalty Tomáš Berger. Brno tak navázalo na podzimní sérii nezdarů a z posledních pěti domácích zápasů počtvrté prohrálo.

Reportáž a ohlasy ze zápasu (//sport/fotbal/302467-dukla-ukoncila-strelecky-pust-v-brne-rozhodl-z-penalty-berger/)

Slovácko - Jablonec 1:2

Lepší vstup do české ligy si Valerijs Šabala nemohl ani přát. Nová posila Jablonce hned při své premiéře nasázela Slovácku dvě branky a především díky němu Severočeši zvítězili 2:1. Jablonečtí tak venku pošesté za sebou bodovali a přiblížili se na rozdíl jediného bodu druhé Spartě.

Reportáž a ohlasy ze zápasu (//sport/fotbal/302413-sabala-ozdobil-premieru-dvema-goly-a-vystrelil-jablonci-vyhru-nad-slovackem/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články