Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Beauguel chyběl při startu přípravy Dukly, velký slovenský talent Koval však již trénuje

Praha - Fotbalisté Dukly zahájili zimní přípravu a u zátěžových testů chyběl nejlepší střelec klubu v sezoně Jean-David Beauguel, jenž je spojován s přestupem do Jablonce. Francouzský útočník ještě nedoléčil zraněný kotník. Zato jeden z největších talentů slovenského fotbalu, záložník Róbert Koval, se již po svém dlouhodobém zranění kolene zapojil do tréninku.

Jean-David Beauguel
zdroj: ČTK autor: Martin Salajka

Beauguel, autor sedmi podzimních ligových gólů, si poranil vazy v prosincové přípravě s amatérským celkem z Jaroslavli. Jeho stav se ale zlepšuje. "Nyní probíhá zásadní fyzioterapeutická práce a po šesti týdnech fixace půjde znovu na kontrolní rezonanci, po které započne rekondiční program," vysvětlil kondiční trenér Antonín Čepek.

Vedle francouzského útočníka nebyl přítomen už jen Néstor Albiach. Španělský ofenzivní hráč bude po operaci kolena půl roku mimo. "Je momentálně v domácím léčení po plastice zkříženého vazu a hlásit se bude až 10. ledna na první tréninkové jednotce," přidal Čepek.

Naopak po dlouhodobých zdravotních problémech už je k dispozici slovenský záložník Róbert Koval. "Z návratu Róberta mám radost. Doufám, že mu zdraví vydrží. Bereme ho jako posilu," řekl kouč Dukly Luboš Kozel.

Ke kondičním testům přizval i čtveřici juniorů Ondřeje Brejchu, Daniela Reitera, Daniela Tetoura a Ladislava Vopata. "Výsledky měli trochu rozdílné, ale počkáme si na závěrečný vypočítaný výsledek, který je pro nás důležitější. Ovšem u těchto hráčů je na hodnocení ještě čas," konstatoval Kozel.

Devátý celek ligové tabulky čeká první přípravný zápas za týden proti Českým Budějovicím v rámci Tipsport ligy. "Samozřejmě budeme chtít vyhrávat, ale výsledek pro nás není podstatný. Pro nás je důležité, jak budou hráči hrát, jak se budou prezentovat, abychom zjistili, s kým do jara počítat a s kým ne," upozornil trenér Dukly. Jeho svěřenci se v lednu utkají také se Slovanem Bratislava nebo Žilinou a na začátku února zamíří na soustředění na Kypr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články