Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzeň se posunula do čela, Spartu spasil Lafata

Praha – Do čela ligy se po 6. kole opět vrátili fotbalisté Plzně. Viktorii k tomu pomohla domácí výhra nad dosud neporaženou Duklou. Na druhé místo spadla Slavia, která prohrála v Boleslavi 1:2 a ztrácí na lídra jeden bod. O skóre je na třetím místě Sparta, která ukončila gólový půst a díky dvěma brankám Davida Lafaty porazila Jablonec 2:0. Dařilo se i Liberci, který rozstřílel Baník 6:0.

Gólová radost Jasmina Ščuka (vpravo)
zdroj: ČTK autor: Josef Mašek

Viktoria Plzeň - Dukla Praha 2:1

Po jednom kole, kdy klesli, se fotbalisté Plzně znovu vrátili do čela ligové tabulky. Viktoriánům k tomu pomohla domácí výhra 2:1 nad Duklou, kterou připravili od sezonní neporazitelnost. Hosté přitom vedli gólem Francouze Beauguela, ovšem aktivně hrající domácí po změně stran otočili skóre zásluhou Vaňka a Procházky. Dukla navíc dohrávala od 64. minuty bez vyloučeného Mareše.

Reportáž a ohlasy z utkání (//sport/fotbal/synot-liga/284674-boleslav-otocila-a-porazila-v-bojovnem-utkani-slavii-2-1/)

Sparta Praha - Jablonec 2:0

Poté, co zvládli duel v předkole se Zwolle a postoupili do Evropské ligy, uspěli fotbalisté Sparty i v domácí soutěži. Po dvou prohrách v řadě doma zdolali v prestižním duelu Jablonec 2:0 a bodově se dotáhli na druhou Slavii. Hlavní hvězdou utkání se stal David Lafata, který vstřelil obě branky, ale zejména jeho první trefa nůžkami byla výstavní.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Sparta Praha - Jablonec

Mladá Boleslav - Slavia 2:1

Mladoboleslavští vydřeli tři body v utkání s lídrem tabulky Slavií, když zvítězili 2:1. Hosté se hned v úvodu prosadili dílem Milana Škody, který zužitkoval pokaženou Rosovu přihrávku. Jenže nejlepší střelec ligy musel po pětadvaceti minutách ze hry kvůli problémům s podkolenní šlachou. A Mladá Boleslav v posledních pěti minutách prvního poločasu otočila skóre, když se prosadila po nedůrazu obrany hostí. V druhém poločase se již nic podstatného nestalo a domácí tak udrželi stav utkání až do konce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Mladá Boleslav - Slavia

Slovan Liberec - Baník Ostrava 6:0

Takovou kanonádu fanoušci na stadionu U Nisy ještě nikdy v historii neviděli. Liberec doma rozstřílel Baník Ostrava 6:0 a kromě první ligové výhry v tomto ročníku si připsal i nejvyšší výhru v historii soutěže. Nejvíce se o ni zasloužil svým druhým hattrickem v lize Josef Šural. Vedle něj se trefili také Martin Frýdek, Slovák Tomáš Ďubek a z penalty Jiří Fleišman.

Reportáž a ohlasy z utkání (//sport/fotbal/284669-liberec-si-pripsal-rekordni-vitezstvi-baniku-dal-sestku/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Slovan Liberec - Baník Ostrava

Slovácko - Příbram 4:1

Minimálně do neděle se na třetí místo ligové tabulky posunuli fotbalisté Slovácka. Svěřencům Svatopluka Habance k tomu pomohla domácí výhra nad Příbramí, kterou bez větších potíží porazili 4:1. Naopak Středočeši i po šestém kole zůstávají bez výhry na předposledním místě.

Reportáž a ohlasy z utkání (//sport/fotbal/284672-slovacko-si-proti-pribrami-zastrilelo-a-posunulo-se-na-treti-pricku/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Slovácko - Příbram

Bohemians 1905 - Hradec Králové 1:1

Ani na třetí pokus se Bohemians 1905 nepodařilo v domácím prostředí vyhrát. Již ve čtvrté minutě sice vedli z penalty po gólu Josefa Jindřiška, jenže rovněž z pokutového kopu srovnal ještě v prvním poločase Pavel Dvořák. Východočeši tak v nejvyšší soutěži ukončili sérii čtyř venkovních porážek bez vstřeleného gólu. 

Reportáž a ohlasy z utkání (//sport/fotbal/synot-liga/284673-bohemians-v-dolicku-stale-nevyhrali-s-hradcem-remizovali-1-1/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Bohemians 1905 - Hradec Králové

Jihlava - České Budějovice 0:0

Mohli se stát čtvrtým celkem, který v české lize nebude mít na kontě po šesti kolech ani bod. Fotbalisté Jihlavy však černou sérii dokázali ukončit. Doma uhráli remízu 0:0 s Českými Budějovicemi, když nevyužili několik šancí. Vysočina tak nadále zůstává na dně tabulky, naopak jihočeský nováček bodoval potřetí za sebou.

Reportáž a ohlasy z utkání (//sport/fotbal/284612-jihlava-rekord-nevyrovnala-proti-budejovicim-poprve-bodovala/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Jihlava - České Budějovice

Brno - Teplice 1:1

Ani v šestém kole fotbalisté Teplic nepoznali chuť porážky. Svoji sérii prodloužili v Brně, kde v předehrávce uhráli remízu 1:1. Hosté přitom mohli i vyhrát, když je v první půli poslal do vedení Egon Vůch a měli spoustu dalších šancí, ale na konečný výsledek upravil v druhé části Pašek. Zbrojovka díky tomu doma bodovala podesáté v řadě, naopak již čtvrtý duel čeká na zisk tří bodů.

Reportáž a ohlasy z utkání (//sport/fotbal/284579-neporazitelnost-teplic-pokracuje-z-brna-si-odvezly-bod/)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články