Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Bohemians v Ďolíčku stále nevyhráli, s Hradcem remizovali 1:1

Praha - Ani na třetí pokus se Bohemians 1905 nepodařilo v domácím prostředí vyhrát. Již ve čtvrté minutě sice vedli z penalty po gólu Josefa Jindřiška, jenže rovněž z pokutového kopu srovnal ještě v prvním poločase Pavel Dvořák. Východočeši tak v nejvyšší soutěži ukončili sérii čtyř venkovních porážek bez vstřeleného gólu. 

Domácím výborně vyšel vstup do zápasu. Kotiš po rohu stáhl v šestnáctce Radu a nařízenou penaltu jistě proměnil kapitán Jindřišek. Hradec poprvé zahrozil pohotovou střelou Aleše Čermáka, kterou gólman Švenger vytáhl na roh. Po dvaceti minutách pak hostující Dvořák po Rolkově přiťuknutí hlavičkoval těsně vedle.

Ve 32. minutě rozhodčí Ardeleanu nařídil druhou penaltu po rohovém kopu, tentokrát ve prospěch Hradce za ruku Rady. Míč si vzal Dvořák a uspěl podobně jako předtím Jindříšek. Východočeši po 466 minutách ukončili čekání na venkovní ligovou branku. Hosty vyrovnání hodně povzbudilo a v závěru poločasu Bohemians přehrávali. Marešovu dalekonosnou střelu zlikvidoval Švenger, jenž poté chytil i hlavičku aktivního Dvořáka.


Bohemians začali druhý poločas lépe. Do dobré pozice se dostal Moravec, ale z voleje poslal míč mimo Koubkovy tyče. Na druhé straně se opět blýskl Švenger, když výborným zákrokem vytáhl hlavičku Rolka. Hostujícího Koubka zase v 65. minutě zachránila tyčka po povedené ráně střídajícího Nerada, další náhradník "Klokanů" Lietava mířil nepřesně.

Bohemians už velký závěrečný tlak nepředvedli a v Ďolíčku nedokázali napravit předchozí porážky se Spartou a Jabloncem. Vršovický tým tak před svým publikem získal jediný z celkových sedmi bodů v tomto ročníku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Bohemians 1905 - Hradec Králové

Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 1:1 (1:1)

Branky: 4. Jindřišek z pen. - 32. P. Dvořák z pen. Rozhodčí: Ardeleanu - Blažej, Hrabovský. ŽK: Engelmann - Kotiš, Križko, P. Mareš, P. Dvořák. Diváci: 4686.

Bohemians: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Engelmann - Jindřišek, J. Rada - Moravec (82. Bartek), Mosquera, Bratanovič (61. Nerad) - Mikuš (68. Lietava). Trenér: Pivarník.
Hradec: T. Koubek - Holeš, Chleboun, Rolko, P. Mareš - Križko, Kotiš - Štípek, A. Čermák (72. P. Černý), Halilovič (60. Šultes) - P. Dvořák (84. Prokeš). Trenér: Prokopec. 

Roman Pivarník (trenér Bohemians): "Vyšel nám vstup do zápasu, kdy jsme byli hodně aktivní a přišli do vedení z penalty. Bohužel nám brzké vedení v prvním poločase asi uškodilo, protože jsme nechali iniciativu soupeři. Takovou pasivitou jsme ztratili třicet minut. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře, po celou dobu jsme hráli aktivně, snažili se vytvářet si šance. Škoda, že jsme to nevyužili, ale i soupeř hrozil hlavně ze standardních situací. Určitě jsme zklamaní, protože jsme hráli na domácí půdě, znovu tu byla fantastická podpora publika a plný stadion. Ale musím říct, že remíza byla spravedlivá."

Luboš Prokopec (trenér Hradce): "Chtěli jsme tady hrát aktivně. Bohužel trošku nás srazila do kolen inkasovaná branka, která byla po jasném faulu, takže jasná penalta. Prohrávali jsme 1:0, ale měli dostatek času s výsledkem něco udělat. Jsem rád, že jsme odehráli výborný první poločas, který byl z naší strany ve velké kombinační kvalitě, bohužel jsme vstřelili pouze jednu branku. V druhém poločase jsme chtěli hrát znovu aktivně a zápas rozhodnout v náš prospěch. Čekali jsme, že Bohemka zvýší aktivitu a bude nepříjemná, což se také stalo. Myslím, že je bod spravedlivý a pro nás má určitou cenu. Bohemka nám neodskočila, je to pro nás plusový bod z venku."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články