Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Dukelští pěšáci. Marek Hanousek popisuje své klubové kolegy - jako šachové figury

Praha - Duklu čeká v neděli první ostrý test v sezoně, který ověří, jak daleko může tým z Julisky letos dokráčet. Tradiční český klub, který v týdnu nečekaně podlehl v poháru Domažlicím, čeká souboj s mistrovskou Spartou. Ještě před ním se však záložník Marek Hanousek stačil sejít s kolegy ze Studia fotbal extra, aby připodobnil své spoluhráče k figurám na šachovnici.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal extra: Marek Hanousek jako šachový mistr

O Patriku Gedeonovi: "Možná na to svou postavou nevypadá, ale na hřišti odvede opravdu velké kvantum práce. Je vždy první, kdo zavelí k tomu, aby se něco dělo. Nic neošidí a asi až mi bude 39, tak docením, že i v tomto věku se dá hrát. A ač se mi to neříká snadno, tak nám na tom tréninku pořád stačí. Dlouho hrajeme spolu a hodně jsem toho od něj okoukal, takže dělám na hřišti dost věcí jako on. Trenér nás střední záložníky označuje jako polaře."

O hledání forvardů: "Pořád útočníky hledáme. Poslední dva roky to pro nás dělal Zbyněk Pospěch, ale ten odešel a my jsme se s tím pořád ještě úplně nevypořádali. Hledáme náhradu - zatím jsem jeden gól dal já a jeden Jean-David, nová posila. Doufám, že těch gólů budeme dávat víc, než dáváme teď. Věděli jsme již před sezonou, že branky nevstřelí jenom jeden hráč."

O pomyslných "jezdcích" na šachovnici: "Kara (Vjačeslav Karavajev), který přišel z CSKA Moskva, na svůj věk hraje velice dobře a pendluje po lajně celý zápas. Jezdcem na šachovnici je pro mě proto, že je velice rychlý. Druhým takovým koněm je pro mě Matěj Hanousek, který hraje na opačné straně hřiště a také neustále běhá nahoru a dolů. Naši krajní beci to mají v popisu práce. Rychlost mají vrozenou a my, pomalejší hráči, s tím máme problém a musíme to nahradit něčím jiným."

O Lukáši Štětinovi, pomyslné "věži" na šachovnici: "Vyčnívá nejen svou postavou, kterou má neuvěřitelně naposilovanou. Každý den před tréninkem půl hodiny posiluje a vždy, když trenér přinese statistiky, tak má 80, 90 % vyhraných soubojů. My ostatní se mu téměř ani z poloviny nerovnáme. Vyčnívá ale i svými výkony, protože to, že jsme dostali za poslední čtyři zápasy pouze jeden gól, je především jeho zásluha. Směrem dozadu naši hru nesmírně drží."

O Janu Vorlovi, pomyslném "králi" na šachovnici: "Je v Dukle hodně dlouho, drží naši obranu a v kabině vytváří výbornou atmosféru. Jeho každodenní vtípky v kabině jsou asi to nejvíc, co je."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články