Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bod pro Budějovice z Brna. Zbrojovka dvakrát přišla o vedení

Brno - Fotbalisté Českých Budějovic ukořistili v Brně bod, což se jim v sedmi posledních ligových zápasech venku nepodařilo. Hosté dvakrát prohrávali po vlastním gólu Klesy a premiérové brance Vávry, ale Koreš s Horou ojedinělými střelami zařídili ligovému nováčkovi vyrovnání. 

Sport
zdroj: ČT4

Brňané na svém stadionu body příliš nerozdávají, v posledních osmi zápasech ztratili jen dva. I dnes začali velmi svižně a už v páté minutě po centru Kaščáka a střele Sýkory si Klesa srazil míč do vlastní branky.

Hosté byli jako opaření a mohli podruhé kapitulovat, po rohu Zavadila střílel těsně nad branku Markovič. Tlak domácích další gól nepřinesl, naopak první ojedinělý brejk Budějovic skončil vyrovnáním. Do trestuhodně otevřené obrany vletěl Koreš, obelstil obránce Buchtu a přízemní střelou poslal míč za Hladkého záda. Domácí inkasovali na svém hřišti po 357 minutách.

Šest minut před koncem prvního dějství však Brňané znovu udeřili. Na nadýchaný centr Zavadila si vyskočil Vávra a připsal si první ligovou branku. Po změně stran mohl hned přidat druhou, kdyby nezahrál rukou, mohl sám běžet na domácího brankáře. Brňané i pak mohli vedení pojistit, ale Hyčka při dvou nadějných šancích na brankáře Křížka ani jednou nevyzrál.

Domácí sice byli po celý zápas lepším týmem, ale soupeř ukázal neuvěřitelnou produktivitu. I druhá střela na Hladkého branku skončila v síti. V 73. minutě si na levou stranu šestnáctky naběhl Hora a tvrdou střelou vyrovnal. Osm minut před koncem mohl být velký obrat dokonán, ale Podstavkova hlavička skončila na břevnu brněnské branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Kouč Budějovic Urban: Pořád se v lize učíme

Zbrojovka Brno - Dynamo České Budějovice 2:2 (2:1)

Branky: 5. vlastní Klesa, 39. Vávra - 13. Koreš, 73. Hora. Rozhodčí: Ardeleanu - Jiřík, Hrabovský. ŽK: Kaščák, Hyčka - Volešák, Vošahlík, Hála. Diváci: 3 418.

Brno: Hladký - Buchta, Košťál, Jugas - Fischer, Kaščák (75. Mezlík), Zavadil, Hyčka - Vávra (74. Pašek), Markovič, Sýkora (85. Šumbera). Trenér: Kotal.
Č. Budějovice: Křížek - Klesa, Lengyel, Podstavek, Machovec - Hora, Benát (62. Hála), Volešák, Koreš (70. Novák) - Vošahlík, Linhart (89. Brunclík). Trenér: Urban. 

Václav Kotal (trenér Brna): "Věděli jsme, že Budějovice budou chtít hrát na brejky, což se nakonec potvrdilo. Pro nás bylo rozhodující, že jsme neodskočili na 3:1. Šancí jsme měli mnoho, místo toho přišel zákonitý trest a zbytečně jsme inkasovali. Pokud nebudeme hrát zodpovědně v defenzivně, tak to bude špatné. Na góly se stále strašně nadřeme, byť jsme dnes dali dva. Z bodu jsme zklamaní, chtěli jsme a měli jsme rozhodně na víc."
Luboš Urban (trenér Č. Budějovic): "U nás je to dobrý výsledek a řekl bych lepší než předvedená hra. Chtěli jsme využít okének v brněnské obraně, ale Zbrojovka hrála velmi dobře, měla nebezpečné standardky, které jsme nedokázali pokrýt. Fotbal to byl zajímavý, místy jako na houpačce. V závěru jsme mohli vyhrát, ale také prohrát. Bohatý zápas na šance, ale nakonec bod dle mého názoru spravedlivý." 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články