Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pavlenka: Proti Spartě nám pomohly záchranářské zkušenosti

Praha - V minulé sezoně hráli fotbalisté Ostravy o záchranu a podle brankáře Jiřího Pavlenky jim právě zkušenosti z boje o udržení pomohly k nečekanému vítězství na Spartě. Baník ve 4. kole vyhrál na Letné 1:0 a ukončil obhájci titulu téměř dvouletou domácí neporazitelnost.

Brankář Jiří Pavlenka (vlevo) a Davor Kukec se radují z výhry Baníku
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Byla to hodně dlouhá série, ale každá jednou končí, tak jsme ji ukončili," řekl Pavlenka novinářům. "Myslím, že jsme předvedli výkon, za který se vůbec nemusíme stydět. Sparta sice měla tlak, ale k ničemu vážnému jsme ji nepustili. Chtěli jsme tady uhrát bod, máme tři, takže spokojenost," dodal.

Ostrava podle Pavlenky využila i nepříliš ideálního rozpoložení Sparty po vyřazení v předkole Ligy mistrů. "Podepsalo se to na nich, už v Příbrami se jí nedařilo. Takže jsme věděli, že jejich psychika nemusí být nejlepší a využili jsme toho," prohlásil.

Ostrava si díky brance Jána Greguše z 5. minuty připsala první výhru v sezoně. Předtím Baník remizoval s Teplicemi a na Dukle a prohrál na Slavii. "Máme těžký los, teď jsme zvládli Spartu, takže je všechno pozitivní a nakopne nás to do dalších zápasů," uvedl dvaadvacetiletý brankář.

Po výhře na Spartě bylo na hráčích Baníku vidět, že po záchranářských bojích je teď atmosféra v klubu zcela odlišná. "Člověk radši hraje fotbal a užívá si ho, než aby hrál v každém zápase o životně důležité body k záchraně. Je to super," uvedl Pavlenka. "Konec minulé sezony nás hodně stmelil a na hřišti je vidět, že bojujeme jeden za druhého," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Sparta Praha - Baník Ostrava
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články