Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Slavia na koni, nad Libercem zvítězila 4:1

Praha - Fotbalisté Slavie ve 3. kole porazili Liberec 4:1 a po třetím vítězství vedou tabulku o skóre před mistrovskou Spartou. Slovan po úvodních remízách poprvé prohrál a nenapravil čtvrteční vyřazení ve 3. předkole Evropské ligy s Astrou Giurgiu. V Edenu otevřel skóre útočník Slavie Balaj, ještě před pauzou srovnal Šural. Čtvrt hodiny před koncem vrátil domácím vedení Zmrhal a výhru v závěru pečetil dvěma góly Škoda. Náš web přinesl z utkání podrobnou on-line reportáž.

Radost fotbalistů Slavie
zdroj: ČTK

Slavia začala ofenzivně a už v první minutě si vypracovala střeleckou příležitost. Zmrhal však z první mířil hodně nepřesně. Liberec se po čtvrteční domácí porážce s rumunským Giurgiu zpočátku hledal.

Domácí bez ošetřovaného kapitána Latky v 17. minutě otevřeli skóre. Vukadinovič na pravé straně obešel Fleišmana a před brankou našel nepokrytého Balaje. Albánský útočník lehce vstřelil svůj druhý ligový gól v ročníku.

Slávisty branka ještě více povzbudila a Liberec zatlačili, Nitrianského tečovaná střela jen těsně minula Hroššovu branku. Krátce před pauzou se ale Severočeši zlepšili a ve 43. minutě vyrovnali. Frýdek se protáhl mezi dvěma obránci, na zadní tyči našel Šural a ten ve skluzu skóroval.

Do druhého poločasu nenastoupil zraněný Latka, kterého ve středu domácí obrany nahradil teprve sedmnáctiletý ligový debutant Kodr. Slavia v poslední dvacetiminutovce začala opět dominovat. Nejprve střídající Piták z přímého kopu přestřelil. V 74. minutě ale už Balaj utekl po levé straně, počkal si na nabíhajícího Zmrahala a ten povedenou ranou překonal Hrošša.

V závěru Liberec zcela odpadl, čehož Pražané ještě dvakrát využili. V 87. a 89. minutě se po dvou chybách v defenzivě dvakrát trefil Škoda, který se čtyřmi góly vede tabulku střelců.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Liberec

Slavia Praha - Slovan Liberec 4:1 (1:1)

Branky: 87. a 89. Škoda, 17. Balaj, 74. Zmrhal - 43. Šural. Rozhodčí: M. Paták - Kotík, Hrabovský. ŽK: Baéz - Rajnoch, Frýdek. Diváci: 8 248.

Slavia: Hrubeš - Nitrianský, Latka (46. Kodr), Bílek, Juhar - V. Vukadinovič (58. Piták), Baéz, Zmrhal, M. Černý - Milan Škoda - Balaj (81. Gecov). Trenér: Beránek.

Liberec: Hroššo - Coufal, Rajnoch, Pimpara, Fleišman (62. Mudra) - Obročník, Sackey (80. Hamulák) - Šural, Ďubek, Frýdek - Hadaščok (76. Luckassen). Trenér: Slovák.

Miroslav Beránek (trenér Slavie): "Zápas pro nás nebyl vůbec jednoduchý. S prvním poločasem jsem spokojený nebyl, protože jsme soupeři dali moc prostoru, nepracovali jsme jako tým a výsledkem byl vyrovnávací gól. O půli jsme si řekli, že to musíme urvat silou a charakterem. Za to musím kluky pochválit, protože všechno tam bylo. Důležitý byl gól na 2:1, pak jsme zpevnili střed hřiště a čekali jsme na své příležitosti a brejky. Zápas jsme navýšili do vysokého vítězství, byť možná podle průběhu až moc vysokého. Jsem rád, že jsme produktivní a že hráči už na začátku vědí, že naše práce má smysl."

Samuel Slovák (trenér Liberce): "Zápas ovlivnil závěr, ve kterém jsme udělali fatální chyby. Byl to oboustranně dobrý zápas a ten výsledek je pro nás krutý. Na to, že jsme měli zápas v týdnu, bylo to i z naší strany dobré. Měli jsme na závěr prvního poločasu hodně ze hry, měli jsme příležitosti, škoda, že jsme nedali gól. Slavia hrála přímočaře, takový svůj typický fotbal. Nebýt chyb v závěru, mohl ten výsledek být jiný. Myslím, že na začátku sezony dostáváme poměrně laciné góly. To musíme změnit."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články