Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jablonec opět selhal, doma neporazil Slovácko

Jablonec – Jablonec v začátku sezony provází velká očekávání, Severočechům se je ale zatím nedaří naplňovat. V utkání 3. ligového kola jablonečtí pouze remizovali 1:1 se Slováckem, které na hřišti Baumitu bodovalo poprvé od března 2005. Posílený Jablonec tak neodčinil porážku 1:3 z Plzně a v prvních třech kolech jen jednou zvítězil. 

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonec toužil napravit předchozí prohru a od úvodu si vytvořil územní převahu. Po třech minutách protáhl hostujícího brankáře Heču Novák, za devět minut byl ještě blíž k otevření skóre Romera, sám před brankářem Slovácka ale poslal dorážku trestuhodně nad branku.

Slovácku se v Jablonci dlouhodobě nevede a cestu za bodovým ziskem mu ještě víc zkomplikovalo zranění kapitána a klíčového ofenzivního hráče Doška, kterého už po devatenácti minutách vystřídal Havlík.

O dvě minuty později domácí udeřili. Po zákroku hostujícího Trávníka na Juna v pokutovém území odpískal sudí Příhoda penaltu a Novák z ní přesnou střelou k tyči překonal Heču. Jablonecký obránce dal svůj čtvrtý ligový gól, všechny předchozí trefy zaznamenal v sezoně 2012/13.

Za chvíli mohl přidat druhou branku Kopic, Heča ale jeho střelu z otočky vytáhl nad břevno. Až v 37. minutě poprvé výrazněji zahrozilo Slovácko, po rychlém brejku zakončoval na zadní tyči osamocený Diviš, gólman Hrubý ale dobře zmenšil úhel a míč vyrazil na roh.

Jaroslav Šilhavý (Jablonec): "Jsme zklamaní, ztratili jsme doma dva body, byť s velmi dobrým soupeřem. Každý začátek je těžký. Stále hledáme to optimální, asi to bude chvilku trvat. Do toho ještě ta zranění. Dali jsme se na nějakou cestu, doháníme resty. Nemyslím si, že mužstvo se dá dohromady za dva měsíce a dva ligové zápasy. Zajímá nás i herní projev, ten má chvílemi ještě daleko k optimu. Jedeme dál, budeme pracovat." 

Svatopluk Habanec (Slovácko): "Musím hráče vyzdvihnout, že dokázali s velice silným soupeřem bodovat. A to i přesto, že jsme od začátku neměli zraněného Kerbra a zranil se nám Libor Došek. Líbí se mi, že síla našeho mužstva nepoklesla. Jedeme dál v tom nastaveném režimu. Jsem celkem rád, že jsme dostali Jablonec na začátku soutěže. Předpokládám, že u mužstev, která přeskládala půlku mančaftu, nebude všechno ladit hned od začátku. Ale bod z Jablonce těší vždy." 

Trenér Slovácka Habanec ještě do přestávky stáhl ze hry i obránce Šimka, který na své straně nestačil domácímu Kopicovi, a hosté v závěru poločasu přece jen vyrovnali hru. Ve zlepšeném výkonu pokračoval tým z Uherského Hradiště i po pauze a v 56. minutě měl blízko k vyrovnání. Diviš prošel středem domácí obrany, ocitl se sám před brankářem Hrubým, jemuž udělal kličku, ale balon směřující do sítě odvrátil vracející se Romera.

Jablonec přenechal střed hřiště hostům a pasivita se mu nakonec vymstila. Trávník v 77. minutě prodloužil hlavou do běhu Divišovi a ten před Hrubým svou třetí velkou šanci v utkání proměnil. Skóroval teprve v druhém ligovém duelu v kariéře, všechny své předchozí tři branky vstřelil v jarním zápase s Brnem. Závěrečný tlak Jablonce už nic nepřinesl. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jablonec - Slovácko

Baumit Jablonec – 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)Branky: 22. F. Novák z pen. – 77. Diviš. Rozhodčí: Příhoda – Jiřík, Fišer. ŽK: Trávník, Kalouda, Valenta, Diviš (všichni Slovácko). Diváci: 3 515.

Jablonec: Hrubý  Romera, Pernica, Rossi, F. Novák  Hübschman, Pospíšil  Kopic (83. Crnkič), Jun (60. Moulis), Čížek  Doležal (73. Kubista). Trenér: Šilhavý.

Slovácko: Heča  Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko (40. Reinberk)  Šumulikoski  Diviš, Valenta, Trávník, Kalouda (89. Daníček)  Došek (19. Havlík). Trenér: Habanec. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články