Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bojkot na Bazalech. Na Teplice přijde o stovky diváků méně

Ostrava - Fotbalisté Baníku Ostrava se chystají na první domácí zápas Synot ligy v nové sezoně. Stadion na Bazalech musel kvůli jarním výtržnostem projít rekonstrukcí za více než tři miliony korun, aby vyhověl všem požadavkům Fotbalové asociace ČR. Snížila se jeho kapacita, oddělily sektory a lístky se budou prodávat už jen na jméno. Někteří skalní příznivci kvůli tomu hodlají zápasy bojkotovat. Vedení Baníku odhaduje, že klub tak na ochozech přijde o několik stovek fanoušků. "Kdyby nebylo zápasu se Spartou, adresný ticketing by na Bazalech nebyl," uvedl mluvčí klubu Jaroslav Baďura.

Stadion Bazaly
zdroj: ČT24 autor: Jaroslav Ožana

Těsně před pátečním zápasem s Teplicemi, který začíná ve 20:15, se místní ultras chystají na happening pod schody stadionu, aby protestovali proti novým opatřením na Bazalech. Kromě lístků na jméno jim vadí např. vysoká cena vstupenek pro fanoušky hostů. Už dříve předeslali, že za takových okolností budou zápasy v Ostravě bojkotovat.

"Počítáme s tím, že by mohlo přijít o stovky diváků méně. Mrzí nás samozřejmě každý jednotlivý divák, který kvůli námi nastavenému adresnému ticketingu nepřijde. Víme také o tom, že jsme odradili i ty, kteří na stadionu nedělali to, co se tam dělat má, a to nás samozřejmě nemrzí," uvedl Baďura s tím, že vyšší cena vstupného pro fanoušky hostů je v gesci klubu. "Jako pořadatel zápasu můžeme určovat tyto podmínky," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Ostravské Bazaly se připravují na první zápas sezony

Vedení Baníku původně sebralo možnost pořídit si lístek v pokladně stadionu v den utkání, nakonec od záměru ustoupilo. "Lístek si lidé mohou koupit na dvou místech v obchodních centrech v Ostravě a na Bazalech také. Tam ale zavíráme z technických důvodů dvě hodiny před utkáním," doplnil Baďura.

Fanoušci vedení klubu vyčítají, že v povinném vyžadování soukromých údajů zašlo daleko za nutný rámec. Své stanovisko opírají o vyjádření Úřadu pro ochranu osobních údajů, podle nějž například odevzdávání rodného čísla není standardním krokem. "My nikoho nenutíme, aby si kartu FCB koupil. Klub tím chce fanoušky přilákat na výhody a řadu akcí, které jsou s kartou spojené. Kdo nechce dávat osobní údaje včetně rodného čísla, může si koupit vstupenku a k ní dát doklad, kde je uvedeno jméno, datum narození a číslo dokladu," uvedl mluvčí Baníku.

Zdroj
ČT sport, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články