Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kisel: Jednáme s českým trenérem a do pole chceme Latku

Praha - Fotbalisté Slavie by mohli mít od příštího týdne konečně trenéra. O příchodu českého jména v těchto dnech jedná sportovní ředitel klubu Karol Kisel. Jarní působení nizozemského kouče Alexe Pastoora se podle něj nevydařilo kvůli špatnému načasování; i když přinesl do týmu nové myšlenky, kvůli špatnému postavení týmu v tabulce nebyl přijat. Mohou za to však prý i špatné výkony hráčů, z nichž někteří Slavii opustí.

Slavící fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Pastoor přišel do Slavie na začátku března místo Miroslava Koubka, ale jaro se Slavii nepovedlo a kouč se tak po sezoně vrátil do Nizozemska. "Jako chybu vidím jednoznačně načasování této změny. Chtěli jsme ale získat čas i v přípravě na další sezonu a nechtěli jsme alibisticky čekat na to, až se něco nepovede trenéru Koubkovi," vysvětlil Kisel.

Nemyslí si však, že by Pastoorovo angažmá bylo vyloženě propadákem. "Přinesl spousty nových a pozitivních věcí a určitě jiný způsob myšlení, než na co jsme v Čechách zvyklí. Samozřejmě výsledky nám nenahrávaly a otočilo se to celé tak, že je to špatně. Prostředí u nás je velice specifické a náročné pro příchod zahraničního trenéra," míní Kisel.

Karol Kisel: "Počítali jsme, že budeme mít víc bodů, větší klid a že na konci ligy by dostali šanci i mladší hráči. Bohužel to nevyšlo a samozřejmě je to teď hodnoceno špatně, což chápu, protože jsme se jako Slavia zachraňovali do posledního kola."

I proto se nyní ohlíží po českém trenérovi. "Jednání probíhala už celý minulý týden i během víkendu. Nemůžu být konkrétní, protože jednání pořád probíhají a ještě nejsou ukončená. Oslovili jsme trenéra české národnosti a věřím, že během víkendu, nejpozději začátkem příštího týdne oznámíme jméno," uvedl Kisel.

Výrazných změn se dočká i kádr Slavie, jehož součástí byl Kisel ještě na podzim, než ukončil kariéru. Výkony bývalých spoluhráčů ho zklamaly. "Jsme absolutně nespokojení s hráči a jejich přístupem, a proto představenstvo sáhlo k udělení vysokých pokut hráčům vztahujících se k výkonům v závěru ligy. Navíc šest až sedm lidí z kádru, který byl na jaře, už do přípravy nenastoupí," řekl Kisel.

Mezi hlavní cíle na přestupovém trhu patří pro Kisela bývalý reprezentant Martin Latka, který skončil v druhé německé lize v Düsseldorfu. "Prioritou po nás je, abychom přivedli lídra," prohlásil Kisel. Jediným pozitivem nevydařené sezony podle něj je, že se dařilo mládeži. "Vyhráli jsme soutěže juniorky do 21 let, do 19 let a do 18 let, takže na tom nejsme tak špatně, jak by se mohlo zdát. Když máme takhle úspěšné dorostence a juniory, tak budeme chtít, aby se ti nejlepší už zapojili do letní přípravy A-týmu," dodal Kisel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články