Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jablonec v závěru ztratil dvougólový náskok, s Příbramí jen remizoval

Jablonec - Fotbalisté Jablonce remizovali v předehrávce 7. ligového kola s Příbramí 2:2 a propásli možnost minimálně do soboty poskočit do čela tabulky. Baumit přitom vedl po gólech Zoubeleho a Kovaříka 2:0, hosté ale během posledních osmi minut brankami Pavla Pilíka a Trappa srovnali. Ve druhém zápase pod vedením kouče Karola Marka tak poprvé bodovali a skórovali, čekání na výhru ale nezlomili. V součtu s minulou sezonou nezvítězili už třináct kol.

Zklamaní jablonečtí fotbalisté
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Příbram naposledy v lize vyhrála právě nad Jabloncem, dnes ale měla k výhře nad Severočechy zpočátku daleko. Sice zahrozila jako první, když Střihavka v dobré pozici hlavičkoval do bránícího Nováka, pak ale přebrali otěže domácí.

Prakticky z protiútoku si zpracoval centr ze strany Zoubele, protlačil se až ke střele a hosty zachránilo břevno Hruškovy branky. Z druhé podobné akce už jablonecká letní posila udeřila. Ve 24. minutě po krásném Kovaříkově centru Zoubele umně nastavil kopačku a poslal míč nechytatelně do horní poloviny branky.

Příbramští i v Jablonci dlouho potvrzovali, proč patří mezi nejméně skórující týmy ligy. Po inkasovaném gólu sice zvýšili aktivitu, domácího gólmana Valeše ale dlouho nijak výrazně nezaměstnali. Severočeši příbramskou snahu o nápor ustáli a v 58. minutě se přiblížili ke třem bodům. Kovařík, který přihrávkou připravil úvodní gól, se z přímého kopu trefil náramně a Hruška byl bez šance.

Hosté se ovšem nevzdali. V 70. minutě ještě Trapp přestřelil, v 82. minutě už ale snížil z přímého kopu Pavel Pilík. Domácí v druhé půli neproměnili několik nadějně rozjetých akcí a Příbram je potrestala vyrovnávacím gólem. Po Střihavkově centru se v 89. minutě hlavou přesně k tyči trefil Trapp.

Baumit Jablonec - 1. FK Příbram 2:2 (1:0)

Branky: 24. Zoubele, 58. Kovařík - 82. P. Pilík, 89. Trapp. Rozhodčí: Příhoda - Marek, Zeman. Bez karet. Diváci: 2 058.

Jablonec: Valeš - Eliáš, Beneš, Novák - Zoubele (62. Kopic), Čížek (87. Štochl), Loučka, Vaněk (59. Piták), Jablonský - Lafata, Kovařík. Trenér: Kotal.
Příbram: Hruška - Krbeček, Hájovský, Dejmek, Koukal - Mareš (66. Huňa), Trapp, T. Pilík (46. Wágner), Pleško, P. Pilík (90. Šlapák) - Střihavka. Trenér: Marko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články