Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Darida musí na další operaci. Koleno stále není v pořádku

Český fotbalový reprezentant Vladimír Darida se zranil v polovině října při domácím bundesligovém utkání své Herthy Berlín proti Schalke. A stále ho trápí následky problémů na vnějších vazech v koleni. Klub jej proto poslal na další operaci kolene. Informaci webu ČT sport potvrdil hráčský agent Ondrej Chovanec. Mimo hru by Darida mohl být až další měsíc, na hřiště se tak vrátí až na začátku bundesligového jara.

Smutnící Vladimír Darida
zdroj: DPA autor: Bernd Thissen

Daridovi nepomohla ani dvoutýdenní léčba během reprezentační přestávky. Český záložník se vícekrát pokoušel při trénincích Herthy v Berlíně vrátit do zatížení, ale zranění mu to nedovolilo. Ještě v neděli absolvoval Darida v Berlíně běžecký trénink, ale kvůli bolestem ho musel předčasně ukončit.

Přestože nejnovější vyšetření na magnetické rezonanci neukázalo větší lékařský nález, klubové vedení rozhodlo, že Darida podstoupí v nejrychlejší možné době operaci zraněného kolene. Artroskopie by měla odhalit přesnou diagnózu.

"Ano, je to tak. Vláďa půjde na artroskopii, ale mělo by jít o kosmetický zákrok a prý nejde o nic vážného," potvrdil informaci z Německa Daridův agent Ondrej Chovanec a doplnil: "Výpadek by neměl být delší než tři týdny, maximálně měsíc."

Podle představitelů Herthy padla možnost Daridova návratu na hřiště ještě před vánoční přestávkou. Nově se očekává, že by český reprezentant mohl zasáhnout do hry nejdříve v lednu příštího roku. Jestli stihne Vladimír Darida první utkání po krátké zimní přestávce 13. ledna proti VfB Stuttgart, není zatím jasné.

Pro Vladimíra Daridu jde o druhé vážnější zranění během posledních 15 měsíců. Loni v létě si poranil kotník v tvrdém souboji o míč a musel na operaci. Po rehabilitacích se vrátil k tréninku i zápasům v říjnu 2016.

Zdroj
ČT sport, kicker

Hlavní zprávy

Nejčtenější články