Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Neuer v Česku chytat nebude. Trenér Löw nechce riskovat další zranění

Mnichov – Po čtyřech měsících, kdy laboroval se zlomeninou nohy, se Manuel Neuer vrátil do brány Bayernu Mnichov proti Brémám a hned vychytal vítězství a nulu. Trenér německé reprezentace Joachim Löw ale nezměnil své rozhodnutí a svou jedničku na zářijové reprezentační okno nepovolal. Nechce totiž riskovat obnovení zranění.

Manuel Neuer
zdroj: Reuters

"Nebylo to mé rozhodnutí. Samozřejmě jsem mluvil s Joachimem Löwem, avšak nerozhoduji o tom, zda hraji nebo ne. Rád bych byl součástí týmu, abych získal další zápasovou praxi," uvedl jednatřicetiletý Neuer po úspěšné premiéře v nové sezoně. Do branky Bayernu se postavil po 133 dnech.

"Trenér nechtěl po čtyřměsíční pauze riskovat. Rozumím tomu, je logické, že on a Andreas Köpke (trenér brankářů) takto rozhodli," řekl brankář v rozhovoru pro oficiální web bundesligy. V reprezentační přestávce tak může intenzivně trénovat v Mnichově, ačkoli většina jeho spoluhráčů si bude plnit povinnosti s národními týmy.

"V Mnichově zůstane asi pět nebo šest hráčů, z toho tři brankáři! Ale samozřejmě potřebuji nadále pracovat a nabírat fyzickou kondici," uvedl gólman se 74 reprezentačními starty na kontě, který připustil, že v zápase s Brémami nemohl stoprocentně otestovat svůj zdravotní stav. "Zahrál jsem jeden nebo dva dlouhé balony a cítil jsem se dobře," poznamenal.

Hráči Werderu Neuera příliš neprověřili, vyslali na něj jedinou střelu. Jeho protějšek Jiří Pavlenka ale také dlouho držel čisté konto, nestačil až na dvě střely polského kanonýra Roberta Lewandowského ze 72. a 75. minuty.

"V prvním poločase jsme byli příliš pomalí, naše sprinty nebyly dostatečné. Chyběla nám finální přihrávka. Brémy hrály výborně s pětičlennou obranou. Po přestávce jsme je trochu rozběhali a získali jsme výhodu díky skvělému výkonu Roberta Lewandowského," zhodnotil zápas Neuer.

Německý národní tým zatím kvalifikací prochází bez zaváhání, ve skupině C má po šesti vyhraných zápasech pětibodový náskok před druhým Severním Irskem. Další utkání Němce čeká v pátek 1. září v Praze s českou reprezentací, která je v tabulce třetí, o tři dny později ve Stuttgartu vyzvou Norsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články