Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Tvrdá rána. Češi prohráli v semifinále s Anglií v posledních vteřinách nastavení

Tbilisi – Těžký úder do vazu dostala česká devatenáctka v semifinále s Anglií. S favorizovaným soupeřem dlouho držela krok a podala vynikající výkon a měla na dosah alespoň prodloužení, v posledních vteřinách nastavení ale obdržela jediný gól zápasu, když se prosadil Nmecha. Češi si tak z šampionátu v Gruzii odvážejí alespoň bronzové medaile, o titul se Anglie utká s Portugalskem.

Český reprezentant Libor Holík v zápase proti Gruzii
zdroj: fotbal.cz autor: Štěpán Černý

Český výběr tak nenavázal na roky 2001 a 2011, kdy postoupil do finále a vybojoval stříbro. Jelikož se o třetí místo nehraje, zopakovali mladíci zisk bronzu z let 2003, 2006 a 2008. Šampionát v Gruzii opustí s bilancí výher 2:1 nad Švédskem a 2:0 nad Gruzií a proher 1:2 s Portugalskem a dnes.

Anglie prohrála jen tři z předchozích 29 utkání a v základní skupině šampionátu neztratila ani bod, český celek s ní ale sehrál vyrovnanou partii a dokonce byl střelecky aktivnější. V první půli měl největší šanci DaSilva, který v 38. minutě z velkého úhlu z hranice vápna napálil tyč.

Po přestávce začali výrazně hrozit i Češi. V 53. minutě pálil vedle Turyna o chvíli později pak nezamířil mezi tyče ve velké šanci ani hlavičkující Šašinka.

V 69. minutě Sessegnon dostal míč na brankáře Jedličku, ale gól kvůli ofsajdu neplatil. Přestože Angličané v tu chvíli více drželi balon, český celek byl nebezpečnější. Šašinkovu hlavičku v 71. minutě však skvěle vytáhl nad břevno gólman Ramsdale. Tři minuty před koncem se pak ve dvojité šanci neprosadil Král.

Oba týmy hrály i v závěru velmi útočně, jako by se chtěly vyhnout blížícímu se prodloužení. Střídající Nmecha nejprve v 90. minutě ještě hlavou přestřelil, ale v samém závěru nastavení už byl úspěšnější, když patičkou umístil balon do sítě po Edwardsově průniku. Angličané se tak mohou těšit na finále s Portugalskem, které porazilo Nizozemce rovněž 1:0.

Výsledky semifinále mistrovství Evropy do 19 let

ČR - Anglie 0:1 (0:0)
Branka: 90.+3 Nmecha. Rozhodčí: Massa (It.).
Sestava ČR: Jedlička - Mareček, Král, Chaluš, Holík - Havelka, Tischler (83. Hlavatý) - Lingr (72. Chvěja), Šašinka, Sadílek - Turyna. Trenér: Suchopárek.

Portugalsko - Nizozemsko 1:0 (1:0)
Branka: 24. Gedson Fernandes. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články