Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Šťastný střelec Krmenčík: Nejdřív gól, pak dres od Lukakua

Brusel - Michael Krmenčík sice v přátelském utkání s Belgií hrál proti hvězdám, které dosud znal převážně z počítačových her a televize, ale nezalekl se jich. A navíc gólem pomohl národnímu týmu zmírnit porážku 1:2. Plzeňský útočník tak znovu vylepšil svou bilanci v národním týmu na čtyři branky v pěti zápasech. "To nepamatuju. Vždycky chci předvést to nejlepší, co ve mně je. Kluci mi ke gólům dopomůžou. Teď to byl jeden z lehčích gólů. Počítá se, ale radši bych ho vyměnil za gól v kvalifikaci v Norsku," uvedl.

Michael Krmenčík (vlevo) v utkání s Belgií
zdroj: ČTK

Jako hrotový útočník se na bruselském hřišti potkával nejčastěji s belgickým kapitánem a jedním z nejlepších stoperů světa Vincentem Kompanym. "S takovými frajery hraju na playstationu. Zrovna Kompanyho mám v sestavě. Teď jsem si mohl zahrát proti nim. Bylo to fajn," usmál se Krmenčík. "Myslel jsem, že to proti němu bude jak náraz do zdi. Ale on se na útočníky nelepí, nechává si dva metry odstup. Čekal, až si někam píchnu míč a pak teprve vyrazil. A většinou mi ho vzal," ocenil hru Kompanyho.

Z utkání má i cenný suvenýr. "S Lukakuem jsem si vyměnil dres. Dám ho hned zarámovat. Střídal také o poločase. Šel jsem za ním, oslovil jsem ho, jestli si se mnou nechce vyměnit dres. Odpověděl, že jo," řekl čtyřiadvacetiletý hráč.

Krmenčík věří, že i přes porážku bude pro český tým vzpruhou, že s Belgií dokázal hrát vyrovnanou partii. "Cítíme, že se můžeme rovnat s takovými týmy. I když herně byli Belgičané v lecčems lepší, my se jim dokázali v některých fázích vyrovnat. Neřeknu, kdybychom nevystřelili na bránu, ale my jsme nastřelili dvě tyče, měli jsme šance. Odehráli jsme dobré utkání," mínil Krmenčík. "Když jsem viděl, co mají za hráče... Asi všichni jsme očekávali, že to bude těžší. Jsme rádi, že jsme hráli tak hezky," dodal.

Kladně hodnotil i spolupráci s Patrikem Schickem v útoku. "Ne náhodou se o Patrika zajímá Juventus nebo AC Milán. Konfrontace s takovým hráčem na nejvyšší úrovni je pro mě skvělá. Moc si cením, že vedle takového fotbalisty, sice mladšího, ale zkušenějšího, můžu odehrát tak hezké zápasy. Mohlo by nám to spolu klapat. Věřím, že ještě máme čas se sehrát," doplnil Krmenčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články