Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Nominaci na přípravu a kvalifikaci doplnil i Jugas, Belgie vyrukuje s Hazardem

Praha - Nominaci fotbalové reprezentace na červnový přípravný zápas v Belgii a následnou kvalifikaci mistrovství světa v Norsku doplnili obránci Jakub Jugas s Ondřejem Čelůstkou a záložníci Petr Mareš s Tomášem Přikrylem. Z výběru naopak vypadli sparťan Josef Šural a další záložník Martin Fillo z Teplic kvůli zdravotním problémům. Belgie povolala všechny hvězdy včetně Hazarda, Courtoise, Kompanyho, De Bruyneho, Mertense a Lukakua.

Jakub Jugas
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Stoper Jugas, jenž ze Zlína odejde do mistrovské Slavie, si může odbýt reprezentační debut. Bek Čelůstka z tureckého Antalyasporu má zatím na kontě dva starty a jeden gól. Dvakrát za národní tým hrál i Mareš. Jeho spoluhráč z Mladé Boleslavi Přikryl už byl v minulé nominaci, ale šanci na hřišti ještě od Jarolíma nedostal.

V národním týmu pro červnové duely je tak nyní 25 fotbalistů. "Rozhodli jsme se využít více hráčů, protože někteří fotbalisté se k nám připojí po ukončení svých klubových povinností v zahraničí až bezprostředně před zápasem přímo v Belgii. Chceme tak mít jistotu a určitou kádrovou rezervu pro utkání v Bruselu. Dalším důvodem je i to, že trenéři uvidí v akci i některé nové tváře," uvedl manažer reprezentace Jaromír Šeterle.

Přípravné utkání v Bruselu sehrají čeští reprezentanti v pondělí 5. června. Poté v Belgii zůstanou a přesunou se až na kvalifikační zápas 10. června do Osla.

Aktuálnímu dění v českém fotbale se věnoval Fotbal fokus podcast speciál:

Trenér belgických fotbalistů Roberto Martínez povolal na přípravné utkání s Českem a kvalifikaci s Estonskem všechny své hvězdy. V sedmadvacetičlenném výběru nechybějí Eden Hazard a Thibaut Courtois z Chelsea, Kevin de Bruyne z Manchesteru City, druhý nejlepší střelec italské ligy Dries Mertens, druhý nejlepší střelec anglické ligy Romelu Lukaku ani stoper Vincent Kompany, který může nastoupit poprvé od října 2015.

V nominaci norské reprezentace chybí nejlepší střelec Joshua King z Bournemouthu. Trenér Lars Lagerbäck povolal čtyři nováčky. První start za norskou reprezentaci si tak můžou připsat brankář Mathias Dyngeland ze Sogndalu, obránce Birger Meling z Rosenborgu a útočníci Ohikhuaeme Omoijuanfo ze Stabaeku s Björnem Johnsenem z Heart of Midlothian.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články