Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Jarolím se sejde s ligovými kouči, s hráči plánuje krátký sraz v lednu

Praha - Kouč Karel Jarolím má za sebou první půlsezonu u fotbalové reprezentace a vzhledem k domácím ztrátám v kvalifikaci mistrovství světa ji hodnotí se smíšenými pocity. Během zimní přestávky plánuje sejít se s trenéry a zástupci ligových klubů, a protože další zápasy čekají národní tým až na konci března, rád by uspořádal krátký sraz v lednu. "Hodnotím podzim tak 50 na 50. Pozitivní je to, že noví hráči, kteří dostali šanci, se jí chytili, chtějí na sobě dál dělat. To nám dává optimismus do budoucna," řekl reprezentační trenér.

"To, že to bude těžké, jsme věděli, ale je škoda, že jsme nezískali aspoň o dva nebo o čtyři body víc. To mě mrzí, to bylo v našich silách. Plusem kvalifikace je poslední výhra s Norskem. Neumím si představit, že bychom neměli tři body," řekl Jarolím, jehož tým po vítězství 2:1 nad Nory ztrácí po čtyřech zápasech kvalifikace dva body na druhou příčku, která může znamenat baráž.

Další zápas čeká reprezentaci až 22. března, kdy v přípravě přivítá Litvu. Jarolím v přestávce rozhodně nebude zahálet, čekají ho pohovory s hráči a plánuje navštívit i některé krajánky, kteří nejsou tolik na očích.

"Chystám se sledovat ligu, poháry i zahraniční soutěže. Chceme se také sejít s trenéry a vedením našich klubů. Přemýšlíme i o tom, že bychom rádi udělali krátký tří až čtyřdenní sraz asi v průběhu ledna, jindy na to čas asi nebude. Spíš by se jednalo o ligový výběr. Nové poznatky, aby hráči věděli, co po nich chceme," uvedl Jarolím.

Reprezentanti absolvovali během tří podzimních srazů zdravotní vyšetření a Jarolím tak ví, na čem kdo potřebuje zapracovat. "Nebudu říkat, že bych byl zklamaný, ale rezervy tam určitě byly. Tento týden mám schůzku s panem doktorem Suchánkem, s nímž spolupracujeme. Kluci dostanou doporučení, na čem by měli pracovat. Posilování nebo nějaké cvičení, které by jim mělo dopomoci třeba v rychlosti. Plus pochopitelně jídelníček. V těchto činnostech vidím největší rezervy," řekl kouč.

Od srpnového nástupu Jarolím vyzkoušel 36 hráčů včetně mnoha nováčků. "I vzhledem ke zraněním, například Vládi Daridy nebo Martina Frýdka, s kterými jsme se potýkali, nám ani nic jiného nezbývalo. Už bychom to ale rádi nějak stabilizovali, po tom posledním kvalifikačním zápase s Norskem se už z nějakých 60 až 70 procent kostra týmu tvoří," podotkl Jarolím.

Nikdo ale podle něj nemá dveře do týmu uzavřené. "Příležitost dostanou hráči s charakterem. Budeme sledovat i další adepty, hlavně ty, které jsme zatím neměli možnost tolik vidět. Třeba Ondřej Petrák z Norimberku. Je to klasický defenzivní středový hráč a těch moc nemáme," uvedl trenér.

Jarolím vedl reprezentaci v šesti zápasech s bilancí dvou výher, tří remíz a jedné porážky 0:3 na půdě světových šampionů Němců. "Tři zápasy jsme nedali gól, to byl největší oříšek. Kdyby se nám to podařilo s Ázerbájdžánem nebo Irskem, byli bychom veselejší. Takže musíme nejvíc zapracovat na útočné fázi, pochopitelně i s koncovkou," dodal Jarolím.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články