Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Skalák: Věřím, že se to zlomí a pomůžu k prvnímu gólu

Praha – Zatímco ve druhé anglické lize patří záložník Jiří Skalák z Brightonu k nejlepším nahrávačům, v reprezentaci na zápis do statistik stále čeká. Stejně jako celý národní tým, který ještě v kvalifikaci mistrovství světa nedal gól. Čtyřiadvacetiletý fotbalista však věří, že černá série skončí už v pátek v Edenu v zápase s Norskem. Přímý přenos utkání odvysílá ČT sport a náš web v pátek od 20:15.

Skalák za Brighton zatím odehrál dvanáct utkání a s pěti asistencemi se dělí o vedení v soutěži. "Vždycky to pomůže a jsem rád, že se mi v klubu daří. Ale hlavní je, že se vede týmu, a pak statistiky přijdou samy. Trošku mě mrzí, že v reprezentaci ty statistiky nejsou, ale věřím, že se to zlomí," dodal.

Stejně jako český tým v kvalifikaci, tak i Skalák stále čeká ve druhé anglické lize na první vstřelenou branku. "Moc to neřeším, protože mám jinou roli a trenér ode mě především chce, abych dával centry a rozehrával standardní situace. Skalákovy asistence pomohly Brightonu po 16 kolech na druhé místo tabulky.

"V posledním zápase jsem sice měl dvě šance, ale jestli jsem z dvanácti odehraných zápasů desetkrát vystřelil na branku, tak to je moc. A z toho ještě šlo o tři trestňáky," přidal Skalák. "Každý chce dát gól, ale já se tím nezatěžuju, i když jsem si už říkal, že v šancích budu hrát trošku víc na sebe," uvedl.

Podobně jako Skalák je na tom i český tým v kvalifikaci, kde ve třech zápasech ještě neskóroval. Na úvod uhrál bezbrankovou remízu se Severním Irskem, poté prohrál 0:3 v Německu a pak hrál 0:0 s Ázerbájdžánem. "Četl jsem, že v kvalifikaci už snad daly góly všechny týmy včetně San Marina. Je to zarážející," řekl bývalý hráč Sparty nebo Mladé Boleslavi.

Trenér Jarolím sice za pochodu tvoří prakticky nový tým, na to však Skalák střeleckou nemohoucnost svalovat nechce. "Doma s Ázerbájdžánem to byl zlomový zápas. Po něm jsme mohli být v pohodě, mohli jsme mít čtyři body, ale ke konci už to byla křeč. Člověk se tím ale nesmí moc trápit. Nemůžeme jít na hřiště a bát se, že to špatně dopadne," prohlásil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články