Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Česká devatenáctka načala kvalifikaci na ME vysokou výhrou

Teplice – Tři zápasy během šesti dní rozhodnou o tom, jestli fotbalová reprezentace do 19 let postoupí do druhé fáze kvalifikace o Euro v Gruzii. Zatím to vypadá nadějně, čeští mladíci v prvním duelu rozdrtili Estonsko 5:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká devatenáctka porazila Estonsko 5:0

Čeští fotbalisté do 19 let rozehráli v Teplicích kvalifikační boje skvěle. Z turnaje čtyř zemí, který se na severu Čech odehrává, postoupí do druhé fáze ve Španělsku dva nejlepší. Francie, jasný favorit na postup, přitom v Chomutově jen remizovala se Slovinskem 1:1.

"Dívali jsme se na to s klukama před zápasem, dlouho prohrávali. Ale nijak jsme se na to extra neohlíželi," podotkl střelec dvou gólů Daniel Turyna, hráč slovenské Senice.

Češi tak minimálně do soboty udrží vedení v turnaji. Postup však musí potvrdit o víkendu se Slovinskem a v úterý proti úřadujícím mistrům Evropy z Francie.

"Musíme se připravit, nesmíme podlehnout euforii. Čekají nás podle mého názoru mužstva, která patří do první desítky v Evropě," uvedl reprezentační trenér Jan Suchopárek.

ČR "19" - Estonsko "19" 5:0 (1:0)

Branky: 17. a 70. Turyna, 65. Köstl, 85. Šašinka, 89. Chvěja.

Sestava ČR: Jedlička - Mareček, A. Král, Tkáč (46. Köstl), Holík - O. Novotný (67. Chvěja), Havelka, Sadílek, Havlena (78. Lingr) - Turyna, Šašinka. Trenéři: Suchopárek a Horňák.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články