Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Darida musí na operaci a reprezentaci v nejbližších týdnech nepomůže

Berlín - Fotbalový reprezentant Vladimír Darida z Herthy Berlín má natržený vnější postranní vaz v kotníku a musí na operaci. Léčit by se měl až šest týdnů. Nestihne tak říjnové zápasy národního týmu v kvalifikaci mistrovství světa.

Vladimír Darida
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

"Má natržený vnější postranní vaz a ještě dnes se podrobí operačnímu zákroku. Podle prvních odhadů bude chybět pět až šest týdnů," řekl Pavel Bucháček, který Daridu zastupuje.

Darida si zranění přivodil v úvodu druhé půle nedělního bundesligového zápasu Herthy se Schalke, když zablokoval soupeřův střelecký pokus. Míč ho ale zasáhl tak nešťastně, že mu hnul s kotníkem a způsobil zranění.

Šestadvacetiletý střední záložník je momentálně klíčovou postavou národního týmu a s 41 starty i jedním z nejzkušenějších hráčů. Kvůli zranění přijde o zápasy v Hamburku proti Německu a v Ostravě proti Ázerbájdžánu.

Pro trenéra Karla Jarolíma je to nepříjemná zpráva i proto, že právě se středem zálohy má momentálně nejvíce problémů. Dlouhodobé zranění vyřadilo ze hry Jakuba Radu, po zranění se teprve zapojují do hry sparťané Martin Frýdek a Bořek Dočkal. U kapitána Tomáše Rosického zatím není jisté, zda hodlá v národním týmu pokračovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články