Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Lavička po prohře v Belgii: Hráči jednadvacítky jsou nositelé naděje českého fotbalu

Praha – Favorizovanou Belgii Češi přehrávali, měli více střel i šancí, na góly však česká jednadvacítka prohrála 1:2 a tak už nemá postup na malé Euro ve vlastních rukou. Trenéra Vítězslava Lavičku i přes prohru těšil výkon hráčů. "Cítíme frustraci a zklamání, ale způsob hry, který jsme včera praktikovali, mě potěšil. Mužstvo je zdravé, má zdravý charakter," myslí si Lavička.

Vítězslav Lavička
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Začátek kvalifikačního cyklu nebyl jednoduchý, mužstvo se skládalo trochu s rozpaky, s rozpačitým očekáváním, co může dokázat. Naše roční cesta ale každým zápasem dokazovala to, že kluci mají kvalitu, dobrou soudržnost a touhu postoupit na Euro," řekl Lavička po zápase v Belgii.

"Lvíčata" po porážce v Belgii ale už nemají konečné první místo, které znamená přímý postup, ve vlastních rukou. Před soupeřem mají dvoubodový náskok, ale už jim zbývá jen domácí duel s Moldavskem, zatímco belgický tým hraje ještě v Černé Hoře a s Lotyšskem. Čtyři nejlepší celky z druhých míst ve skupinách čeká baráž.

"Víme, že nemáme svoji situaci ve svých rukách. Nejpodstatnější, co mě zajímá, abychom se dobře připravili na Moldávii. To ostatní bohužel neovlivníme. Z vlastní zkušenosti vím, že Černá Hora je velmi nepříjemná, což ukázala u nás v Uherském Hradišti," připomněl Lavička remízu 3:3.

"Náš cíl, postup na šampionát do Polska, se nám malinko vzdálil, nicméně jsem pevně přesvědčený, že nekončí. Naši cestu do Polska nevzdáváme a pořád pevně věřím, že postoupíme," dodal Lavička.  Jeho svěřenci navzdory porážce favorizovanou Belgii přestříleli 18:8, jenže neproměnili ani nejvyloženější šance.

Je nám líto, video expirovalo.
Lavička: Rozhodlo, že jsme z tolika šancí proměnili jen jednu

"Můj vnitřní pocit z herního projevu byl dobrý. Moderní střih fotbalu tam byl patrný, ale proti takovým soupeřům potřebujete vypracované šance zrealizovat," uvedl Lavička. "Jinak ale myslím, že pro budoucnost českého fotbalu je to, jak se hráči prezentují, dobrý signál. Jsou to pořád nositelé naděje," uvedl.

Ve hře však stále vidí značné rezervy. "Rezervy máme, to nepopírám. Když se podíváme na další mužstva v jiných skupinách, tak v počtu gólů nezaostáváme. Prostor je na zdokonalení součinnosti defenzivy, musíme pracovat na tom, abychom byli kompaktnější," uvedl.

V zápase s Moldavskem možná bude postrádat útočníka Patrika Schicka, který by se mohl přesunout k reprezentačnímu A-týmu. "V obou zápasech patřil k nejlepším. Věřím, že bychom našli řešení, jak ho případně nahradit. Byl s námi Lukáš Juliš, Standa Klobása. Alternativy jsou," řekl trenér. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články