Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Debut na jedničku. Jarolímova reprezentace smetla Arménii 3:0

Mladá Boleslav - Debut u reprezentace Karlu Jarolímovi vyšel náramně. Český národní tým šel od začátku utkání s Arménií za vítězstvím a nakonec svého soupeře přejel 3:0. Velký podíl na vítězství měl Václav Kadlec, který v prvním poločase podal výborný výkon, vstřelil branku a na další přihrál. Dobře se představila v druhé půli i kompletně obměněná jedenáctka, třetí branku v závěru přidal Jan Kopic.

Slavící česká reprezentace
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Český celek potvrdil, že premiéry pod novými trenéry většinou zvládá. Z devíti koučů v samostatné historii prohrál první zápas jen Michal Bílek v roce 2009, který s týmem na turnaji v Al Ajnu podlehl Spojeným arabským emirátům 2:3 na penalty po remíze 0:0 v základní hrací době.

Reprezentace, která na červnovém evropském šampionátu ve Francii vypadla už ve skupině, vyhrála poprvé po čtyřech zápasech. Teprve podruhé za posledních 26 utkání udržel český tým čisté konto.

Jarolím, jenž po Euru nahradil Pavla Vrbu, podle očekávání vsadil na rozestavení s dvěma útočníky. Rovnou do základní sestavy se nečekaně dostal reprezentační nováček liberecký stoper Pokorný.

Po minutě ticha za zesnulé sportovní osobnosti, legendární sportovní gymnastku Věru Čáslavskou a bývalého fotbalového reprezentanta Jiřího Tichého, začali Češi hodně svižně a už ve čtvrté minutě otevřeli skóre.

Darida vybojoval míč, Kadlec poslal přihrávku před branku a Krejčí umístil balon do sítě. Levý záložník potvrdil dobrou formu z úvodu sezony po svém příchodu do italské Boloni, kde skóroval hned v prvním soutěžním utkání. V reprezentaci dal pátý gól.

Češi se v premiéře pod Jarolímem snažili hrát aktivně a rychle kombinovat a ve 34. minutě přidali druhý gól. Akci opět rozjel Darida, Krejčí přihrál Kadlecovi a ten za vápnem trefil míč tak, že zapadl do sítě za brankáře Beglarjana. Čtyřiadvacetiletý útočník skóroval v národním A-týmu potřetí a poprvé od podzimu 2013. Už v první půli se zranila hlavní hvězda hostů záložník Manchesteru United Mchitarjan, kterého v 38. minutě vystřídal Jedekjan.

Do druhého dějství poslal Jarolím kompletně obměněnou jedenáctku. Češi dál hýřili aktivitou a šanci měl Kopic, kterého vychytal brankář. Až v 56. minutě vystřelili na branku i Arméni a Koubek se proti přímému kopu Özbilize musel hodně natahovat.

Jinak hru režírovali domácí. Vydra v 64. minutě křížnou střelou minul a pak dvakrát po rohu nepřesně zakončoval Novák. Gól padl až v 86. minutě, kdy se povedenou střelou zpoza vápna s přispěním tyče trefil agilní Kopic a radoval se z první reprezentační branky.

ČR - Arménie 3:0 (2:0)

Branky: 4. Krejčí, 34. V. Kadlec, 86. Kopic. Rozhodčí: Vnuk - Brendza, Tomčík (všichni SR). ŽK: Pokorný, Suchý - Sarkisov. Diváci: 4351.

ČR:
I. poločas: Vaclík - Kadeřábek, Suchý, Pokorný, Pudil - Skalák, Darida, Pavelka, Krejčí - V. Kadlec, Škoda.
II. poločas: Koubek - Zahustel, Kalas, M. Kadlec, Novák - Kopic, Frýdek, Sýkora, Šural - Necid, Vydra. Trenér: Jarolím.

Arménie: Beglarjan - Ambarcumjan, Harojan, Andonjan (46. Manojan), Mchojan - Mkrtčjan (70. Voskanjan), Malakjan (76. Hakobjan) - Kadimjan (46. Sarkisov), Mchitarjan (38. Jedekjan), Kazarjan (46. Özbiliz) - Pizzelli (60. Korjan). Trenér: Sukiasjan.

Karel Jarolím (trenér ČR): "Přál jsem si na úvod, abychom ten zápas zvládli, aby nám to pomohlo psychicky před nedělním kvalifikačním utkáním (se Severním Irskem). Jsem spokojený s výsledkem. Myslím, že na všech hráčích, kteří zasáhli do utkání, byla vidět chuť. Myslím, že to je podstatné. Pochopitelně nám to něco ukázalo, já se ještě podívám na záznam, abychom to opravdu mohli vyhodnotit dobře. Nějaké věci, které jsme chtěli po hráčích, se snažili plnit. Chtěli jsme, aby to bylo přímočařejší. Samozřejmě se to neobešlo bez nějakých chyb, ale to k tomu patří. Byl tam rychlý přechod dopředu, rychlé doplnění, takže s tím jsem spokojený a je na co navázat."

Varužan Sukiasjan (trenér Arménie): "V současné době se nacházíme ve fázi experimentování a připravujeme se na kvalifikaci s Dánskem. Pojali jsme tak i tento zápas, který byl bohužel ovlivněn brzkým gólem. Dali jsme soupeři dárek a pak jsme se z toho už nevzpamatovali. Jak vážné je zranění Mchitarjana, zatím nevím. Podstoupí prohlídku."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články