Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jednadvacítka může před důležitými duely počítat i s Černým a Schickem

Praha - Václav Černý, Patrik Schick či Tomáš Souček – to jsou opory fotbalové jednadvacítky, která sehraje v Černé Hoře a Belgii klíčové zápasy o postup na mistrovství Evropy.

"V naší nominaci je několik jmen, která jsou skloňována v souvislosti s áčkem. Úzce jsme s (trenérem národního týmu) Karlem Jarolímem a (manažerem) Jaromírem Šeterlem spolupracovali," řekl trenér Vítězslav Lavička.

"Pracovali jsme v širším týmu, průběžně se to vykomunikovávalo. Výsledek diskuzí byl, že zatím zůstávají v týmu jednadvacítky. Nejužší diskuze byla u Patrika Schicka. Řešili se i Černý a Souček, ovšem Černý nenastupuje za první tým Ajaxu a Souček střídá lepší výkony se slabšími," vysvětlil Šeterle.

Jednadvacítku čekají klíčové zápasy v boji o postup na mistrovství Evropy. Momentálně vede svou kvalifikační skupinu o pět bodů před Černou Horou a Belgií, na jejichž hřištích se nyní představí. Potřebuje tak s oběma uhrát alespoň remízy.

"Čeká nás maturita. Máme slibně rozjetou kvalifikaci a tyto zápasy jsou pro nás zápasy pravdy. S Černou Horou jsme doma nešťastně remizovali 3:3, je to nepříjemné mužstvo, má šikovné ofenzivní hráče. Dokázali zvítězit v Belgii, tabulka se tak ještě více vyrovnala. Čeká nás tam náročný zápas. A také v Belgii to pro nás bude další důležitý klíč pro postup," dodal Lavička.

Nominace fotbalové jednadvacítky na zápasy v Černé Hoře a Belgii

Brankáři: Ondřej Kolář, Luděk Vejmola, Lukáš Zima

Obránci: Milan Havel, Michael Lüftner, Lukáš Vraštil, Otto Urma, Aleš Matějů, Stefan Simič

Záložníci: Antonín Barák, Aleš Čermák, Václav Černý, Michal Hubínek, Tomáš Souček, Jakub Jankto, Daniel Holzer, Michal Trávník

Útočníci: Lukáš Juliš, Patrik Schick

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články