Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vaclík: Nenapadlo by mě, že se do Vítkovic vrátím s reprezentací

Ostrava - Takhle si to fotbalový brankář Tomáš Vaclík možná vysnil jako malý kluk. Šestadvacetiletý vítkovický odchovanec se dnes v barvách české reprezentace představil na trávníku svého mateřského klubu a národnímu týmu ve své ostravské premiéře vychytal vysoké vítězství 4:1 nad Srbskem. 

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Moje pocity jsou ty nejlepší. Jsem moc rád, že mě tam trenéři dali. Nevím, jestli ještě někdy dostanu možnost odchytat tak velký zápas na stadionu, kde jsem vyrůstal. Byl jsem tu od žáků do chlapů, prožil jsem tu celé dětství. Když jsme před šesti lety odcházel, ani by mě nenapadlo, že bych se sem mohl vrátit s reprezentačním áčkem," řekl Vaclík po svém pátém startu v národním týmu.

K výhře pomohl i důležitým zákrokem. Ještě za stavu 0:0 lapil nebezpečnou střelu Ljajiče. "Do té doby jsem vlastně neměl balon, hned potom jsme dali na 1:0. Dobře, že jsem tu střelu chytil a vítězství pomohl, protože zápas by se mohl vyvíjet jinak," pochvaloval si Vaclík.

Nulou nakonec utkání na domovské půdě neozdobil. Dvanáct minut před koncem nedosáhl po trestném kopu Kolarova na hlavičku Škuletiče. "Ta standardka i zakončení sneslo nejpřísnější měřítka. Tu hlavičku dal dobře k zemi, bohužel balon se svezl a prošel mi pod rukama. Nevím, jestli se s tím dalo něco dělat, podívám se ještě na video," řekl Vaclík.

Trenér Pavel Vrba ho s nominací do základní sestavy napínal až do dnešního rána. "Snažil jsem se za těch pár hodin co nejlépe připravit. Myslím, že jsme jako tým předvedli dobrý výkon. Proti Srbsku, na to, jaký mají tým a hvězdy, je to moc hezký výsledek. A já jsem navíc rád, že jsem po dlouho době v nároďáku vyhrál," řekl gólman Basileje.

I když to není zase tolik let, co Vítkovice opustil, stadion skoro nepoznal. Z Vaclíkovy éry zůstala jen hlavní tribuna. "Všechno kolem je jinačí. Když jsem odcházel, byly ještě betonové ochozy. Moc krásný stadion, povedlo se to, pro celý region je to dobře, i když to není kvůli té atletické dráze čistě fotbalový stadion," řekl Vaclík, který pro rodinu a známé sháněl skoro padesát vstupenek.

Podle Vaclíka je výrazné vítězství nejlepší možnou vzpruhou do přípravy na Euro. "Kdyby nám někdo řekl, že vyhrajeme 4:1, tak by asi nikdo z nás nevěřil. Ukázalo nám to, a nechtěl bych to zakřiknout, že ten tým se může měřit s nejlepšími. Ale do přípravy jsme vstoupili pravou nohou," řekl Vaclík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články