Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bartošák: Mám šanci se ukázat. Co bude pak, to se uvidí

Praha - Až pohádkový vzestup kariéry prožívá fotbalista Lukáš Bartošák. Ještě před půl rokem ho rodina přemlouvala, ať nechá fotbalu v zadluženém Žižkově a najde si jiné zaměstnání. Jenže pětadvacetiletý obránce neposlechl a nyní patří mezi opory Liberce v nejvyšší domácí soutěži, hraje Evropskou ligu a nově je i členem národního týmu. Sám je překvapený, jak rychle se v posledních měsících prodral nahoru.

Je nám líto, video expirovalo.
Bartošák v reprezentaci: Splnil jsem si sen

"Ještě tomu sám nevěřím. Tohle mě před půl rokem vůbec nenapadlo. Asi bych se někomu vysmál, kdyby mi tehdy řekl, že budu v reprezentaci," připustil Bartošák, který na jaře v tehdy druholigovém Žižkově nedostával se spoluhráči výplatu.

Zařekl se, že bude dál tvrdě pracovat a doufat, že se posune jinam. To se mu splnilo, když si ho trenér Jindřich Trpišovský vzal s sebou do Liberce společně se Zdeňkem Folprechtem a Davidem Hovorkou. Rázem se vyšvihl mezi nejlepší levé beky v lize a po necelých čtyřech měsících přišla i pozvánka do reprezentace.

"Krásný pocit, nevím, co k tomu říct. Ukázalo se, že když na sobě makáte a v něco věříte, tak se to splní. Mohli jsme se na to na Žižkově vykašlat, ale co bychom z toho měli. Tak jsme si řekli, že budeme makat, abychom se jednou měli lépe. A teď se máme lépe, i když reprezentace už je hodně nadplán," dodal Bartošák.

Během týdne v reprezentaci na sebe chce upozornit a zabojovat. Zda by z toho mohla být i nominace na mistrovství Evropy, to zatím neřeší. "Teď mám šanci se ukázat. Co bude pak, to se uvidí. Já se můžu jen snažit podávat maximální výkony v klubu," prohlásil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články