Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Jednadvacítku proti Černé Hoře čeká doposud nejtěžší soupeř v kvalifikaci

Uherské Hradiště - Fotbalovou reprezentaci do 21 let čeká třetí zápas v kvalifikaci na mistrovství Evropy proti Černé Hoře. Ta bude zatím zřejmě nejtěžším soupeřem, s nímž se výběr Vítězslava Lavičky po výhře nad Maltou a remíze v Lotyšsku utká. Na druhé straně už ale na svém kontě má i porážku s Moldavskem. Přímý přenos sledujte od 17:45 na ČT sport a na našem webu.

Ilustrační foto

"Čeká nás balkánský způsob hry. Nedostávají moc branek, organizaci hry mají na poměrně vysoké úrovni, a když dostanou prostor, tak mají šikovné hráče, kteří toho dokážou využít," popsal soupeře Lavička. "Nečeká nás jednoduchý zápas, protože jestli jim dáme prostor, aby předvedli kvality, tak je to tým, který dokáže potrápit každého," dodal.

Černá Hora má v tabulce na kontě čtyři body jako český výběr, který však odehrál o zápas méně. Balkánský celek zatím v kvalifikaci remizoval bez branek s Maltou a připsal si výhru a porážku s Moldavskem. "Viděli jsme oba jejich zápasy s Moldavskem. Venku prohráli po gólu ze standardky, naopak doma byla jejich hra daleko odvážnější a oproti utkání venku i kvalitnější," hodnotil český kouč.

Lavička zatím vedl tým jen v soutěžních zápasech, proto si během srazu naplánoval i přípravný duel s Duklou, který jednadvacítka prohrála 1:2. "První poločas snesl měřítko ligového zápasu nebo mezinárodní úrovně, která nás čeká v kvalifikaci. Dukla nám stylem hry dobře namodelovala to, čím se prezentuje Černá Hora - kombinační hru s přechodem," uvedl Lavička.

"V obou poločasech byly situace, kdy jsme se dostali pod tlak, ale stejně tak jsme si dokázali vytvořit šance. Mrzí mě, že jsme se kvůli individuálním chybám připravili o lepší výsledek, který by byl samozřejmě vzpruhou do další přípravy," prohlásil Lavička, který věří, že jednadvacítka proti Černé Hoře napraví v domácím prostředí zaváhání z Lotyšska.

"Počítali jsme s tím, že kvalifikaci odstartujeme s plným bodovým ziskem, a tohle byla komplikace," přiznal dvaapadesátiletý kouč. Utkání v Uherském Hradišti začne v 18 hodin a řídit ho bude anglický rozhodčí John Beaton, který byl v červenci u prohry Mladé Boleslavi se Strömsgodsetem ve druhém předkole Evropské ligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Jednadvacítku čeká další zkouška, doma přivítá v kvalifikaci Černou Horu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články