Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pelta: Limberského činy se projeví na nominaci reprezentace

Praha - David Limberský by se neměl objevit v nominaci národního týmu na následující kvalifikační utkání mistrovství Evropy proti Turecku a Nizozemsku. Naznačil to předseda FAČR Miroslav Pelta v rozhovoru pro DVTV. Šéf Jablonce se prý shodl s trenérem Pavlem Vrbou a označil Limberského konání za "neslučitelné s rolí reprezentanta".

Plzeňský obránce David Limberský kvůli řízení v opilosti a následné reakci zřejmě nebude v nejbližší nominaci národního týmu na kvalifikační zápasy s Tureckem a Nizozemskem. Tu trenér Pavel Vrba oznámí za týden.

"Mluvil jsem o tom s trenérem Vrbou, který na to má názor, že je to neslučitelné s rolí reprezentanta. Myslím si, že se to projeví v nejbližších dnech při nominaci. Trenér i já na to máme shodný názor," prohlásil Pelta.

Zda bude Limberský skutečně minimálně na tyto dva zápasy vyřazen z nominace, však šéf FAČR potvrdit nechtěl.

Limberský v noci 10. září v Praze na Smíchově v opilosti naboural svůj luxusní vůz a po nehodě se snažil utéct. Plzeňský klub mu minulý pátek odebral kapitánskou pásku, udělil nejvyšší pokutu v historii Viktorie a naznačil, že hráč v případě dalšího prohřešku může být vyřazen z kádru.

Zkušený bek se omluvil, následně však při ligovém utkání v Příbrami oslavil gól pomyslným otáčením volantu, což vzbudilo negativní reakce. "Nehodu nechci zlehčovat, ale jediná škoda se stala na jeho majetku. Mně vadí spíše následná reakce v Příbrami, že si z toho dělal nepřímo srandu. To mi je nepříjemné a mluvil jsem s trenérem Vrbou, abychom se k tomu jasně postavili," dodal Pelta.

Už před kvalifikačními zápasy proti Turecku a v Nizozemsku mají čeští fotbalisté postup na mistrovství Evropy jistý, k čemuž Limberský výrazně přispěl. Nastoupil v sedmi z osmi zápasů v základní sestavě a vstřelil jeden gól.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články