Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Slovenští a čeští fotbalisté vzkázali spoluhráči: Čišo, bojuj!

Žilina - Slovenští a čeští fotbalisté před úterním přípravným utkáním podpořili společným transparentem nemocného obránce Mariána Čišovského. Plzeňský stoper a patnáctinásobný slovenský reprezentant v posledních měsících bojuje s vážnou chorobou a už rok nehrál soutěžní zápas.

Slovenští a čeští fotbalisté podporují Mariána Čišovského
zdroj: ČT sport

Hráči obou bývalých federálních partnerů Čišovského na dálku povzbudili před výkopem, kdy roztáhli transparent s jeho fotkou a nápisem "Čišo, bojuj! Myslíme na tebe, ty to zvládneš!" Emotivní chvilku podtrhl potlesk vestoje od vyprodaného hlediště žilinského stadionu.

"Před zápasem jsme všichni spolu přišli s nápadem vyrobit plakát pro Mariána. Jeho choroba nás všechny zasáhla a i tímto malým gestem jsme mu chtěli ukázat, že je stále jeden z nás," uvedl po zápase slovenský kapitán Martin Škrtel. "Kdybychom postoupili na evropský šampionát, určitě bude jedním z těch, komu bychom postup věnovali," dodal. "Je to výborný nápad, Marián si tu podporu zaslouží. Všichni věříme, že svou těžkou životní situaci zvládne," řekl brankář Tomáš Vaclík.

Pětatřicetiletý Čišovský naposledy hrál soutěžní zápas loni 1. dubna. Pak léčil zraněné koleno a na začátku ledna vedení Plzně přiznalo, že jej trápí vážná, blíže nespecifikovaná nemoc.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články