Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Fotbalisté do 19 let zakončili kvalifikaci ME debaklem s Německem

Walldorf (Německo) - Fotbalová reprezentace do 19 let zakončila kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy debaklem 0:6 s domácím Německem a na šampionát nepostoupila. Na turnaji si zahraje její soupeř, který nakonec skupinu vyhrál s dvoubodovým náskokem před Slovenskem.

Ilustrační foto

"Je to obrovské zklamání, protože do tohoto ročníku jsme vkládali velké naděje. Po první výhře s Irskem jsme měli dobře našlápnuto, ale zápasy se Slovenskem a Německem nás vrátily do reality," řekl trenér Michal Petrouš. "Porážky 0:3 a 0:6 vypadají hrozivě, zápasy možná tak jednoznačné nebyly, ale výsledky hovoří jasně. Dlouho mě to bude mrzet, chtěli jsme dosáhnout víc," doplnil kouč devatenáctky.

Jeho svěřenci měli malou šanci na postup: potřebovali zvítězit a musel by jim také nahrát výsledek duelu Slovenska s Irskem. Veškeré naděje ale domácí ve Walldorfu utnuli už dvěma góly v prvním poločase. Po přestávce přidali Němci další čtyři branky a pojistili si účast na turnaji v Řecku.

"Prvních dvacet minut jsme ještě vzdorovali, a než jsme inkasovali, hráli jsme dobře, ale do poločasu nás srazily dvě velké individuální chyby. Nechtěli jsme se vzdát, pořád bylo o co hrát, ale po třetím gólu se to rozsypalo. Bylo to totéž jako se Slovenskem. Německý tým se chytil a neměli jsme šanci. Když se nakupí chyby proti takovému soupeři, zrodí se takový výsledek," uvedl Petrouš.

Kdyby Slovensko udrželo ve druhém utkání skupiny poločasové vedení 2:0, mohlo by díky lepšímu skóre projít na mistrovství na úkor Němců. Poslední celek tabulky Irsko ale nakonec v divokém zápase, ve kterém padly čtyři červené karty, vyrovnal a poprvé bodoval.

Německo - ČR 6:0 (2:0)Branky: 20. a 64. Sané, 27. Rizzo, 47. Christiansen, 67. Cueto, 88. Amiri z pen.

Sestava ČR: Staněk - Rys, Toml, Routek (59. Kratochvíl), Šural - Trubač (46. Černý), Kulhánek, Suchan, Matěj, Puchel (70. Buchvaldek) - Yunis. Trenér: M. Petrouš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články