Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

"Lvíčata" nestačila na anglickou jednadvacítku, na výhru čekají už čtyři zápasy

Praha – Nezdarem skončil jeden z posledních testů "lvíčat" před nadcházejícím mistrovstvím Evropy do jednadvaceti let, v Praze na Letné nestačil český výběr na stejně staré Angličany. Domácí prohráli 0:1, o jediný gól utkání se postaral kapitán hostujícího celku Tom Carroll. Češi, kteří se stejně jako soupeř chystají na letní mistrovství Evropy, tak prodloužili svou sérii bez vítězství na čtyři zápasy a další šanci ji ukončit budou mít v úterý v Edenu proti Portugalsku. 

Matěj Vydra v utkání proti Anglii
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Výběr trenéra Jakuba Dovalila nastoupil v základní sestavě s útočníkem Vydrou, který se v jednadvacítce objevil po čtyřech letech, protože byl povoláván do reprezentačního áčka. Ve středu obrany dostal také vedle kapitána Kalase poprvé šanci nováček Stronati.

První vážnější šance patřila Čechům, ale Zmrhal v záklonu hlavičkoval těsně vedle. Anglie zahrozila v 11. minutě po průniku Pritcharda a stejný hráč krátce poté odstartoval akci, po které střílel z otočky jen těsně nad Woodrow.

V 18. minutě našel Zmrhal dlouhým pasem za obranu Vydru, ten ale nedokázal zkrotit míč a jeho střela byla zblokována. Do obrovské šance se útočník Watfordu dostal v 25. minutě, kdy jeho pokus k tyči vykopl z brankové čáry jeden z obránců.

Vstup do druhé půle vyšel Anglii, která se už ve 48. minutě ujala vedení. Chambersův centr z pravé strany obrana odvrátila jen k velkému vápnu, odkud míč do sítě poslal dobíhající kapitán Carroll. V 53. minutě to mohlo být o dva góly, ale Woodrow po akci střídajícího Hughese míč do brány nedostal.

Češi poté přitlačili, ale výsledkem byla pouze Zmrhalova nepřesná střela a závar po Skalákově přímém kopu v 60. minutě. Naopak v závěru mohla Anglie po rychlém brejku přidat další gól, po následném rohu se navíc skvělým zákrokem vyznamenal brankář Pavlenka.

Domácí tak prohráli poprvé od loňského října, kdy nestačili na výběr italské třetí ligy. Na porážku poté navázali dvěma remízami s Dánskem a Německem a čtyřzápasovou sérii bez vítězství budou moci Dovalilovi svěřenci ukončit v úterý v posledním přípravném utkání před domácím šampionátem proti Portugalsku. 

ČR - Anglie 0:1 (0:0) Branka: 48. Carroll. Rozhodčí: Hameter - Braunschmidt, Kijas (všichni Rak.). ŽK: Trávník - Forster-Caskey, Redmond, Ings. Diváci: 5126.

ČR: Pavlenka - Holeš, Kalas, Stronati, Matěj Hanousek - Petrák (70. Takács) - Trávník (83. Houska), Zmrhal - Skalák, Frýdek (61. Masopust) - Vydra (71. Přikryl). Trenér: Dovalil.

Anglie: Bettinelli - Chambers (62. Jenkinson), Keane, Moore (70. Stones), Targett (46. Garbutt) - Forster-Caskey, Ward-Prowse - Pritchard (62. Lingard), Carroll (52. Hughes), Redmond - Woodrow (62. Ings). Trenér: Southgate. 

Jakub Dovalil (trenér ČR): "Musím říct, že Anglie asi byla o ten jeden gól lepší. Možná kdybychom v prvním poločase využili jednu z našich šancí, tak by zápas asi vypadal jinak. Anglie nás předčila v herním projevu a držení míče. My jsme byli zbrklí v předfinální fázi, ale na druhou stranu jsme viděli, že hráči makali, jenže bonbonek v podobě gólu a vyrovnání nepřišel."

Gareth Southgate (trenér Anglie): "Byl to velmi dobrý zápas, vyšel nám začátek a měli jsme tam několik dobrých šancí. V závěru jsme se sami dostali pod tlak, když jsme zmatečně odevzdávali míče. Češi ukázali, že jsou velmi silní fyzicky, několikrát nás dostali pod tlak a je vidět, že s Německem neremizovali náhodou. Byl to přesně ten typ zápasu, který potřebujeme, protože přesně takové nás čekají na mistrovství." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články