Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Sivok: Island je momentálně lepším týmem než Nizozemsko

Praha Obránce české fotbalové reprezentace Tomáš Sivok považuje příštího kvalifikačního soupeře Island za ještě silnějšího soupeře, než je Nizozemsko. Sice prý nemá takové individuality jako bronzový tým z mistrovství světa, ale má velmi dobré týmové pojetí hry a souhru, která z něj dělá velmi nebezpečného protivníka.

Proto se ani nediví, že Island ještě ve skupině neztratil bod a neinkasoval. "Je příjemné, že i my máme devět bodů, ale ještě nikde nejsme a ty těžké zápasy nás ještě čekají. Ty asi vůbec nejtěžší budou teď s Islandem. To je totiž asi nejlepší tým ve skupině, co se týká organizace hry," řekl Sivok.

Dokonce má pocit, že jsou Islanďané momentálně silnější než trápící se Nizozemci. "Myslím si, že je to určitě těžší soupeř než Nizozemsko. To má sice lepší hráče jako Robbena, ale co se týká týmového pojetí, tak Island je teď lepší. Mají tam osobnosti jako Sigurdssona a Sígthorssona, ale mají to založené hlavně na týmové hře," dodal.

Radost hráčů Islandu
zdroj: Isifa/AFP

Největší silou Islandu je podle něj souhra. "Mám informace, že osa týmu je pohromadě od 17 let. Jsou na sebe zvyklí. A jejich výsledky hovoří za vše, třikrát vyhráli se skóre 8:0. Vypadá to, že fungují perfektně," hodnotil. "Jsou na tom dobře po fyzické stránce, na tom mají založenou hru. My se tomu musíme přizpůsobit, ale v útoku se musíme snažit hrát kombinačně a snažit se zlomit jejich obranu," dodal Sivok.

Jako obránce bude muset zastavovat protiútoky soupeře a svádět nepříjemné souboje. Věří, že to však zvládne, i když se defenziva národního týmu bude muset kvůli absencím Davida Limberského a Lukáše Váchy změnit. "Mně je jedno, s kým v defenzivě hraju. Jen se snažím na to připravit a uvědomit si, kdo má jaké silné a slabé stránky, aby nám spolupráce co nejvíce fungovala," řekl.

Debutant Novák: Neřeším, jestli budu na tribuně, nebo v základu

Čtyřiadvacetiletý levý obránce Jablonce Filip Novák se po zranění Davida Limberského poprvé dostal do A-týmu a bude se s ním chystat na nedělní zápas s Islandem. "Neměl jsem vůbec žádné indicie, že by to mohlo přijít. Volalo mi neznámé číslo, které nemám uložené. Ze srandy jsem si říkal, že mi asi volá pan Vrba, protože jsem nějak figuroval mezi náhradníky a četl jsem, že Limberský má nějaké problémy s kolenem," uvedl Novák.

Premiérovou pozvánku stále ještě vstřebává. "Momentálně jsem trošku nervózní, ale to spadne s prvním tréninkem. Je to taková zdravá nervozita a očekávání, co bude, jak to bude fungovat. Pár kluků znám z jednadvacítky, takže je to trochu lehčí. I když jednadvacítka je něco úplně jiného," podotkl Novák.

Přestože má zřejmě životní formu a jako obránce je s šesti brankami nejlepším jabloneckým střelcem ligové sezony, nepřemýšlí nad tím, že by se v zápase s Islandem mohl při absenci Limberského dostat až do základní sestavy. "Zatím jsem rád, že jsem se dostal sem. Jestli budu na lavičce, na tribuně, nebo v základu, to teď momentálně neřeším," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články