Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dovalil musel udělat změnu v nominaci, povolán byl Takács

Praha Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Jakub Dovalil musel udělat změnu v nominaci na přípravné zápasy s Dánskem a Německem. Kvůli zranění mu vypadli kapitán Jakub Brabec ze Sparty a jablonecký záložník Vojtěch Kubista. Místo nich povolal Ladislava Takácse z Teplic.

Sport
zdroj: ČT4

Brabec i Kubista na pondělní sraz dorazili zranění. Ukázalo se, že nebudou schopni nastoupit, proto národní tým opustili a vrátili se do klubů. Dovalil proto musel situaci narychlo řešit, hledání náhrady mu komplikovalo i to, že ve stejném termínu hraje na turnaji na Kypru výběr do dvaceti let.

"Máme omezené možnosti, proto jsme povolali jen jednoho nového hráče. Laco Takács se dobře ukazuje v sestavě Teplic," uvedl Dovalil. Teprve osmnáctiletý Takács patří mezi stálice mládežnických reprezentací, zatím nasbíral třináct startů za výběr do osmnácti let a šest zápasů si letos na podzim připsal v devatenáctce. Ve výběru do 21 let je však nováčkem.

Zdravotní problémy naopak zažehnali Tomáš Kalas a Tomáš Přikryl, kteří v pondělí měli ještě volnější režim. Naopak v pořádku je navrátilec Václav Kadlec. "Víme, že Němci jsou hodně silní, s nimi to bude těžké, ale v našich silách je porazit určitě Dány," uvedl Kadlec. "Přál bych si, aby se nám podařilo vstřelit více než jednu branku. Útočná činnost se nám teď moc nedařila, tak věřím, že to protrhneme," řekl Dovalil.

Je nám líto, video expirovalo.
Lvíčata trénují na Dánsko a Německo
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články