Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vrba: K postupu potřebujeme ještě 12 bodů

Praha - Když česká reprezentace vyhraje všechny domácí zápasy, postoupí na mistrovství Evropy. Myslí si to trenér Pavel Vrba, podle něhož 21 bodů přinese jistotu kvalifikace. Ve zbývajících čtyřech domácích utkáních Češi hostí Island, Kazachstán, Lotyšsko a Turecko.

Ilustrační foto

Pokud by Češi dokázali v listopadu doma porazit lídra skupiny Island, považoval by to Vrba za velký krok k postupu. "Asi nikdo nepočítal, že zápas s Islandem bude tak zajímavý, jak se v této fázi jeví. Kdo uhraje tři body, udělá hodně velký krok k postupu na mistrovství Evropy. Myslím, že 21 bodů je hranice, která by mohla stačit na postup. Pokud budeme mít dvanáct po čtyřech zápasech, ta šance je potom hodně velká," řekl Vrba.

Na Euro 2016 postoupí dva týmy z každé skupiny plus nejlepší celek z třetích míst. Zbylá mužstva na třetích místech pak budou hrát baráž. "Samozřejmě se může stát cokoliv, tuším, že někdo psal, že jednou nestačilo ani těch 21 bodů. Kdybychom prostě měli dvanáct bodů po čtyřech kolech, byl by to velmi dobrý vstup. Ale stejně potom ještě budeme muset uhrát minimálně třeba dalších devět deset bodů, aby to byla nějaká jistota," uvedl Vrba.


Získat další body i po případné výhře nad Islandem však podle Vrby bude hodně těžké. "Naše skupina je taková, že kdokoliv může s kýmkoliv ztratit. Je tam víc překvapivých výsledků, než kdokoliv očekával," doplnil Vrba.

Momentálně finišuje s analýzou uplynulého dvojzápasu v Turecku a v Kazachstánu. "Zítra chci poslat hráčům sestřihy z těch dvou utkání a upozornit je na některé věci, které nebyly optimální. Jsou věci, nad kterými se musíme zamyslet. Od zítřka pro mě začíná příprava na Island," řekl Vrba.

"Mám připravená DVD z jejich posledních tří kvalifikačních utkání. Samozřejmě že hráči dostanou sestřih, i když tentokrát až na srazu. Ten bude šestidenní, takže bude dostatek času. Nebude to posílání přes internet, chceme to utajit. Hráči to dostanou na soustředění," dodal Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba: Island je velice důsledný v defenzivě
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články